fbpx

Amit látni kell Hódmezővásárhelyen

Írta: - 2016 május 03.

Április végén hirdették ki a XXIII. Alföldi Állattenyésztési és Mezőgazda Napok Termékdíj Pályázatának eredményeit. A méltatott gépeket, berendezéseket mindenképpen érdemes megnézni a hódmezővásárhelyi kiállításon.

2016. május 19. és 22. között, Hódmezővásárhelyen kerül megrendezésre a magyar mezőgazdaság legnagyobb seregszemléje. A XXIII. Alföldi Állattenyésztési és Mezőgazda Napok Szakkiállítás és Vásár az állattenyésztés nyolc ágazatát, valamint az állattenyésztés és az ahhoz kapcsolódó növénytermesztés szakiparának legjelesebb képviselőit mutatja be. Az idei rendezvény különösen grandiózusnak ígérkezik, mert hazánk egy szakmai világkonferenciának ad helyszínt Budapesten, melynek gyakorlati kísérő programja lesz a vásárhelyi kiállítás.

A szakmai napok száma is gyarapodik, így csütörtök és péntek lesz a két fő nap a tenyészállat-bírálatok szempontjából, amikorra is a legtöbb szakembert várja a kiállítás a nemzetközi szaktekintélyek hangos, nyilvános show-bírálatainak megtekintésére és figyelemmel kísérésére. Ebből kifolyólag a kiállítás Termékdíj Pályázatának díjkiosztó ünnepségére is pénteken kerül sor, melynek eredményeit a hagyományokhoz hűen, már a kiállítás megnyitása előtt kihirdették.

Április 26-án értesítették a sajtót, illetve a nevezőket a Magyar Növénytermesztésért- és Állattenyésztésért Termékdíj Pályázaton helyezést és méltatott gépek és berendezések

„Magyar Növénytermesztésért Termékdíj Pályázat 2016” Technika-Technológia kategóriájában az AXIÁL Kft. által forgalmazott CAMSO márkájú gumihevederes járószerkezet ért el első helyezést. A CAMSO által gyártott gumihevederes járószerkezet a legegyszerűbb, leghatékonyabban alkalmazható technológia a piacon. Könnyen, gyakorlatilag egy kerékcsere ideje alatt adaptálható a traktor, vagy betakarítógép kerekeinek helyére.

A Technika-Technológia szekcióban elismerést kapott még a Landini 5H traktorcsalád, a Fendt 300 Vario S4 erőgép és a Framest Regular rövidtárcsa is.

Az új Landini 5H széria fejlesztései a komfortot és a teljesítménynövelést célozták. Négy modellt tartalmaz 85 és 113 LE közötti teljesítményekkel. Az erőgép a könnyű univerzális kategóriába tartozik, növénytermesztési-, állattartó telepi-, rakodási munkákhoz és szállítási feladatokhoz is ajánlott.

A Fendt, a 35 éve a piacon lévő 300-as szériáját harmadszor, immár alapjaiban újította meg. Az új széria 4 típusával a 105-142 LE (97/68EC) közti maximális teljesítményt öleli fel. A gyártó a különböző igényeknek megfelelően két felszereltségi szintet kínál: POWER-t és PROFI-t. A két szint között jelentős műszaki tartalombeli különbségek vannak,

A Framest Regular tárcsa egyaránt alkalmas elsődleges és másodlagos művelésre, egyrészt a mélységállítási lehetőségnek, másrészt a hengernek köszönhetően. Létrehozásának célja az volt, hogy szakítson a szűk intervallumban használható rövid-, gyorstárcsákkal.

„Magyar Állattenyésztésért Termékdíj Pályázat 2016” blokkban elismerést kapott az RMH Premium 21 önjáró takarmánykeverő-kiosztó kocsija. A dicséret minden bizonnyal a gép közelmúltban bevezetett úgynevezett „I FEED GOOD” mérlegrendszerének köszönhető. A mérlegrendszer célja, hogy a tejhasznú szarvasmarhatartással foglalkozó tehenészeti telepek takarmányozási szakértőinek munkáját segítse.

A Termékdíj Pályázaton első helyezést elért CAMSO járószerkezet és a méltatott gépek megtekinthetők május 19. és 22. között a XXIII. Alföldi Állattenyésztési és Mezőgazda Napokon, az AXIÁL Kft. B szektorban található 434-es standján!

Fotók: allattenyesztesinapok.hu