fbpx

Az agrárkamara is csatlakozott a Mozgó Piac kezdeményezéshez

Írta: - 2014 június 27.

Az agrárkamara is csatlakozott a Mozgó Piac kezdeményezéshezBudapest, 2014. június 26., csütörtök (MTI) – A Nemzeti Agrárgazdasági Kamara is csatlakozott a Mozgó Piac kezdeményezéshez, amelynek célja, hogy közvetlen kapcsolatot teremtsen a fogyasztók és a termelők között – ismertette a NAK főigazgatója a piac egyik budapesti „állomásán” csütörtökön.

Zöldréti Attila elmondta: céljuk a termelők és a vásárlók közti bizalom építése, ezáltal a hazai termékek iránti fogyasztói igény növelése. A kamara a jövőben segít a kezdeményezés szervezésében és népszerűsítésében.

A március óta megrendezésre kerülő Mozgó Piac keretében magyar ős- és kistermelők időszakosan néhány órára irodaházakba települnek, ahol háztáji friss termékeiket árulják az ott dolgozó munkavállalóknak, illetve a betérő járókelőknek.

A megjelenésért a termelők 2 ezer forintot, vidéki termelők ennek csupán a felét kötelesek fizetni alkalmanként, az irodaház biztosítja a helyszínt és a Közösségi Termelői Program Nonprofit Kft. a két fél közötti közvetítő – mondta el Botos Anikó a társaság ügyvezető igazgatója az MTI-nek.

Hozzátette: mielőtt a termelők megkezdenék az értékesítést a piacon, ellenőrzik az engedélyüket, megvizsgálják gazdaságaikat, hogy minőségi termékek kerüljenek a piacra.

MTI 2014. június 26.