fbpx

Vetőmagos a gépészek között az ÉV Agrárembere gálán

Írta: Sándor Ildikó - 2021 június 27.

Még el sem csitult a szakmai visszhangja Az Év Agrárembere díj eredményének, a szakma még ünnepli a győztes, Dr. Pálmai Ottó nevét gyorsan megtanulta a nagyközönség, ami reméljük, hogy a növényvédelmet közelebb viszi, elfogadhatóbbá teszi az átlagfogyasztó, sőt, akár a „sötétzöld” tábor számára is.

 

Gépészek közé csöppent a vetőmag üzletág?

Aki figyelemmel kíséri a többéves kezdeményezést, tudja, hogy évről évre mezőgazdasági szereplő díjazzák saját szakmájukból azokat, akik nemcsak a munkából, de a társadalmi szerepvállalásból is kiveszik a részüket, így vállalkozásuk vagy munkahelyük mellett szűkebb-tágabb környezetük mindennapjait is segítik. Egyértelmű ez, és működik is, hisz jól ismeri mindenki saját szakmájának képviselőit emberi oldalról is, ideje tehát, hogy a szakmát népszerűsítve a nagyközönség is érezze az agrárium erejét.

Az idei díjkiosztón látszólag „csizma került az asztalra”, a támogatók között új arcokat és újszerű besorolást láttunk. A díjátadón viszont azoknak is minden egyértelművé vált, akik nem ismerték a támogatók teljes palettáját.

 

Az év agrárembere

 

Történt ugyanis, hogy a vetőmagforgalmazásáról ismert RWA Magyarország Kft. az Agrárgépészet kategóriát választotta, mikor először támogatóként megjelent a kiírásban. Szijártó Bálint ügyvezetővel beszélgettünk a döntés hátteréről: „tavaly vett részt először az Év Agrárembere Díjátadó Gálán, akkor még meghívott vendégként. Ahogy telt az este, hamar tudatosult bennünk, hogy az esemény mögött meghúzódó értékek és az általunk képviselt irányvonalak szoros párhuzamban állnak egymással. Amikor cégünk 25 évvel ezelőtt megalakult Magyarországon, a tulajdonosi körünk elkötelezte magát a magyar mezőgazdaság támogatása és fejlesztése mellett, így nem is volt kérdés számunkra, hogy szeretnénk az esemény szerves részévé válni. Átfogó agrárintegrátori tevékenységünknek köszönhetően, szinte bármely kategória támogatása beleillene a portfóliónkba, azonban az Agrárgépészet különösen közel állt hozzánk , mondhatni magától értetődő volt. Talán kevesen tudják, de több, mint két évtizede indult útjára gázolaj üzletágunk Magyarországon, és közel húsz éve dolgozunk szoros és sikeres együttműködésben az OMV Hungária Ásványolaj Kft.-vel, hogy biztosítani tudjuk a gazdák számára a kiváló minőségű üzemanyagot, mely elengedhetetlen a mindennapi munka gördülékeny elvégzéséhez. Így esett a választásunk végül az Agárgépészet kategóriára.

 

Az üzemanyagok elégetéséből származó széndioxid-kibocsátás kompenzálására nyújtunk megoldást

Az RWA a 25 év alatt, egy kis, lokális cégből országos méretű vállalattá fejlődött. A terjeszkedéssel párhuzamosan, úgy éreztük nő a felelősségünk is, így a fenntarthatóság szinte mindennapos témává vált az elmúlt időszakban nálunk. Úgy gondolom – vallja az ügyvezető –hogy mi, agrárszakemberek értjük meg igazán a jelentőségét. Eltökéltük, hogy az OMV-vel való közös munka nyújtotta lehetőségek kapcsán, mi is alternatívát kínálunk a gazdák számára, hogy megtehessék az első lépéseket a karbonsemlegesség útján. A felhasznált üzemanyagok elégetéséből származó széndioxid-kibocsátás kompenzálására nyújtunk nekik megoldást. Nem volt kérdés számunkra, hogy az első pillanattól kezdve szeretnénk csatlakozni ehhez a projekthez, megadva partnereinknek is a lehetőséget az aktív környezetvédelemre. A kategória támogatásával többek közt szeretnénk erre is szeretnénk felhívni a figyelmet. Ez egy nagyon hosszú folyamat, de büszkék vagyunk arra, hogy már a kezdetektől a részesei lehetünk.

 

rwa magyarország

 

 

Mindenki nyert, természetesen

A kategória három döntőse Ackermann Tamás, dr. Gulyás Zoltán és Gubacsi Imre volt, akik közül a zsűri végül a FLIEGL ABDA Gépgyártó Kft. ügyvezetőjét, Ackermann Tamást választotta.

Gratulálunk a verseny összes jelöltjének és díjazottjának!