fbpx

Bábolnai Gazdanapok: arasson sikert!

Írta: Szerkesztőség - 2018 augusztus 14.

Idén ismét összegyűlik a szakma Magyarország legnagyobb és legrégebbi szabadtéri mezőgépkiállításán. A nagy hagyományokkal rendelkező 31. Bábolnai Gazdanapok a Bábolna Nemzeti Ménesbirtok területén szeptember 5-8. között várja az érdeklődőket. A rendezők minden eddiginél szélesebb körű szakmai programmal készülnek. Láthatók lesznek a modern kornak megfelelő mezőgazdasági erő-és munkagépek, amelyek a legmodernebb technológiát mutatják be. Kiemelt figyelmet kap a kiállítás négy napja alatt a precíziós gazdálkodás, amelynek célja a versenyképesség növelését célzó innovatív technológiák és ezek gyakorlati alkalmazásának bemutatása.

A Bábolnai Gazdanapok elsőként teremtette meg az élő, gyakorlati gépbemutató lehetőséget, ami az elmúlt években a kiállítás sajátosságát adta. A jelentős gépforgalmazók, gépgyártók és szakmai szervezetek évről évre meghatároznak egy tematikát, amelyre felfűzik a gyakorlati gépbemutatót. A szervezők idén a betakarítás gépesítésére tesznek a korábbinál még nagyobb hangsúlyt.

A kiállítás súlypontját tehát a mezőgazdasági gépek és berendezések képzik, de bemutatásra kerül minden egyéb mezőgazdasághoz köthető termék és szolgáltatás, valamint jelen vannak az oktatáshoz, kutatáshoz, finanszírozáshoz köthető intézmények is. A Stihl Országos Fakitermelő Bajnokság döntőjén – helyszíne ebben az évben Bábolna lesz – a fakitermelés gépesítését és gyakorlati alkalmazását mutatják be. Ez a program nemcsak a szakembereknek, de a nagyközönség számára is izgalmasnak ígérkezik. A Bábolnai Gazdanapok sok évtizedes tradíciójának révén a hazai agrárkiállítások alappillére és sokrétű programjának köszönhetően komoly ismeretszerzési lehetőséget biztosít a gazdálkodók számára. A magyar agrárium az elmúlt években jól érzékelhető fejlődésen ment keresztül. A többi között ez köszönhető a hazai gazdálkodók ismeretszerzési vágyának melyet egy ilyen kiállítást kiválóan ki tud elégíteni. A rendezvény a kiállítók, a gyártók és a beruházók kapcsolatépítése szempontjából is nagy jelentőségű, annál is inkább, mivel a mezőgazdasági fejlesztések napjainkban egyre nagyobb teret kapnak. Az idei Bábolnai Gazdanapok szakami programjának iránya – az innováció és a technológiai újítások révén – egyre több kis mezőgazdasági vállalkozás számára jelenthet útmutatást, hiszen ezek a megoldások évről évre szélesebb körökben váltanak ki érdeklődést, és egyre többen használják azokat. A kiállítás egyik kiemelt célja, hogy a gazdák számára egy helyen koncentrálódjon a növénytermesztésben használatos gépek bemutatása és működésük megismerése. A Magyar Mezőgazdaság Kft. szervezésében, a 31. Bábolnai Gazdanapokon megrendezik a SMARTFARM – Precíziós Növénytermesztési Konferenciát, kiállítást és bemutatót. A konferencia célja, hogy hazai és nemzetközi példákon keresztül bemutassa az okszerű, precíziós mezőgazdaság gyakorlatát. Az előadások felölelik a precíziós növénytermesztést, azon belül a növényvédelem, tápanyaggazdálkodás, távérzékelés, kihívásaira kidolgozott innovatív megoldásokat, melyek hozzájárulnak az agrártermelés hatékonyságának növeléséhez és hosszú távú fenntarthatóságához.

Kiállítóként és előadóként a hazai agrárium vezető cégei és szakemberei jelennek meg, akik közérthetően ismertetik a legújabb kutatási és fejlesztési munkáikat. Hagyományteremtő szándékkal a szervezők a precíziós technikákat alkalmazó cégeknek mintaparcellákon biztosítanak lehetőséget technológiájuk bemutatásásra. A résztvevők így működés közben, testközelből ismerhetik meg az innovatív technológiákat tápanyag gazdálkodás, növényvédelem és távérzékelés témakörben. A Bábolnai Gazdanapok idején két napon át tartó precíziós rendezvényre a http://www.smartfarmkonferencia.huoldalon jelentkezhetnek az érdeklődők!

31. Bábolnai Gazdanapok –Arasson sikert!
http://www.babolnaigazdanapok.hu