fbpx

Bemutatták a Földművelésügyi Minisztérium államtitkárjelöltjeit

Írta: - 2014 június 12.

Budapest, 2014. június 11., szerda (MTI) – Fazekas Sándor tárcavezető szerdán Budapesten bemutatta a Földművelésügyi minisztériumban az FM tevékenységének irányításában résztvevőket, az államtitkári posztra jelölteket.

Új kormány - Bemutatták a Földművelésügyi Minisztérium államtitkárjelöltjeit Szöveg: Budapest, 2014. június 11. Fazekas Sándor földművelésügyi miniszter (b4), valamint V. Németh Zsolt környezetügyért, agrárfejlesztésért és hungarikumokért felelős (b), Bitay Márton Örs állami földekért felelős (b2), Nagy István parlamenti (b3), Simon Attila István közigazgatási (b5), Czerván György agrárgazdaságért felelős (b6) és Zsigó Róbert élelmiszerlánc-felügyeletért felelős államtitkárjelölt (j) a Földművelésügyi Minisztérium államtitkárjelöltjeit bemutató sajtótájékoztatón a minisztérium Darányi Ignác-termében 2014. június 11-én. MTI Fotó: Illyés Tibor

Új kormány – Bemutatták a Földművelésügyi Minisztérium államtitkárjelöltjeit

Budapest, 2014. június 11. Fazekas Sándor földművelésügyi miniszter (b4), valamint V. Németh Zsolt környezetügyért, agrárfejlesztésért és hungarikumokért felelős (b), Bitay Márton Örs állami földekért felelős (b2), Nagy István parlamenti (b3), Simon Attila István közigazgatási (b5), Czerván György agrárgazdaságért felelős (b6) és Zsigó Róbert élelmiszerlánc-felügyeletért felelős államtitkárjelölt (j) a Földművelésügyi Minisztérium államtitkárjelöltjeit bemutató sajtótájékoztatón a minisztérium Darányi Ignác-termében 2014. június 11-én. MTI Fotó: Illyés Tibor

Nagy István parlamenti államtitkárként és a miniszter helyettesítőjeként (miniszterhelyettesként) segíti a továbbiakban a Földművelésügyi Minisztérium munkáját. Simon Attila István lesz a közigazgatási államtitkár. Czerván György az agrárgazdasági területért felel. Bitay Márton Örshöz az állami földek tartoznak majd. V. Németh Zsolt a környezetügyet, az agrárfejlesztést és a hungarikumokkal összefüggő területet kapta. Zsigó Róbert pedig az élelmiszerlánc-felügyeletért tartozik majd felelősséggel, mint államtitkár.

A földművelésügyi miniszter az elmúlt kormányzati ciklusban a Vidékfejlesztési Minisztérium (VM) – amely tárcát szintén ő vezette – tevékenységét sikeresnek értékelte, mert az ágazatban nőtt a termelés, a foglalkoztatottság és az export is, de az agrárium valamennyi mutatója javult – közölte.

Fazekas Sándor beszélt arról is, hogy a tárca portfóliója döntően a jövőben is megmarad. A változások nem túl nagyok – tette hozzá. Az FM kiemelt célkitűzése továbbra is az, hogy az értékeket megőrizve a jövőben is jó minőségű egészséges élelmiszer kerüljön a magyar emberek asztalára, és a magyar mezőgazdaság tovább erősödjön.

A miniszter az államtitkárjelöltek bemutatásakor a laudációban többek között elmondta: Nagy István parlamenti államtitkár és miniszterhelyettes lesz, aki tapasztalt önkormányzati szakértő és az elmúlt években személy szerint együtt dolgozott vele a magyar föld védelmében. Czerván György korábban és most is az agrárgazdaságért felel, felkészült szakember.

Új kormány - Bemutatták a Földművelésügyi Minisztérium államtitkárjelöltjeit Budapest, 2014. június 11. Fazekas Sándor földművelésügyi miniszter (j), valamint Czerván György agrárgazdaságért felelős (b), V. Németh Zsolt környezetügyért, agrárfejlesztésért és hungarikumokért felelős (b2), Bitay Márton Örs állami földekért felelős (b3), Nagy István parlamenti (b4), Simon Attila István közigazgatási (b5) és Zsigó Róbert élelmiszerlánc-felügyeletért felelős államtitkárjelölt (b6) a Földművelésügyi Minisztérium államtitkárjelöltjeit bemutató sajtótájékoztató előtt a minisztériumban 2014. június 11-én. MTI Fotó: Illyés Tibor

Új kormány – Bemutatták a Földművelésügyi Minisztérium államtitkárjelöltjeit

Budapest, 2014. június 11. Fazekas Sándor földművelésügyi miniszter (j), valamint Czerván György agrárgazdaságért felelős (b), V. Németh Zsolt környezetügyért, agrárfejlesztésért és hungarikumokért felelős (b2), Bitay Márton Örs állami földekért felelős (b3), Nagy István parlamenti (b4), Simon Attila István közigazgatási (b5) és Zsigó Róbert élelmiszerlánc-felügyeletért felelős államtitkárjelölt (b6) a Földművelésügyi Minisztérium államtitkárjelöltjeit bemutató sajtótájékoztató előtt a minisztériumban 2014. június 11-én. MTI Fotó: Illyés Tibor

V. Németh Zsolt, a környezetügyért, az agrárfejlesztésért és a hungarikumokért felelős államtitkár lesz, komoly szaktudással rendelkező állami vezető. A korábbi vidékfejlesztési területen végzett munkája is ezt bizonyítja. Bitay Márton Örshöz, az állami földügyek tartoznak majd, fiatalos lendületével bizonyította, hogy a földügyekben át lehet térni egy másfajta megközelítésre, ami egy másfajta hasznosítást jelenthet, mint korábban.

Zsigó Róbert, az élelmiszerlánc-felügyeletért felelős államtitkárként érkezik a tárcához. Ez a terület minden magyar ember számára fontos. De kommunikációs szempontból is tudja majd a tárca hasznosítani Zsigó Róbertnek azokat a képességeit, amiket munkája során a Fidesz képviselőcsoportjában már megmutatott. Simon Attila István a közigazgatási területet vezeti majd államtitkárként. Az elmúlt kormányzati ciklusban már ő is a vidékfejlesztési tárcánál dogozott, mint helyettes államtitkár a jog- és törvényalkotási területen. Ezeket a tapasztalatait a továbbiakban is jól hasznosíthatja.

Fazekas Sándor megköszönte a tárcától távozó, leköszönt államtitkárok – Budai Gyula parlamenti, Kardeván Endre élelmiszerlánc-biztonsági, Illés Zoltán környezetügyi és Poprády Géza közigazgatási – munkáját.

MTI 2014. június 11.