fbpx

BKT mezőgazdasági gumiabroncs a Marso kínálatában

Írta: Kalmár Nárcisz - 2017 október 27.

Hazánk legnagyobb, magyar tulajdonú gumiabroncs- és autószerviz-hálózatával rendelkező cége, a Marso Kft. 2017. szeptember 6-án szakmai partnertalálkozót tartott, ahol a mezőgazdasági gumiabroncsszegmens nagy márkája, a BKT képviseltette magát.


https://agraragazat.hu/galeriak

Az eseményt Szojka Attila, a kft. tehergépkocsi és mezőgazdasági termékvonal-vezetője nyitotta meg, aki összegezte, áttekintette a mezőgazdaság jelenlegi helyzetét, illetve ismertette az erőgépek eloszlását és az ebből következő abroncspiaci kilátásokat.

Az egész világ nagy átalakuláson megy át. Beláthatatlan fejlődés indult el a gumiabroncsok tekintetében is. Eddig maga az abroncs kinézete, szerkezete stb. nem igazán változott, biztos vagyok benne, hogy az elkövetkező 10 évben óriási innovációk születnek e szegmensben is – hangsúlyozta ki felvezetőjében.

A Marso Kft. 27 éve forgalmaz mezőgazdasági abroncsokat, mely intervallumban igyekeztek a legkeresettebb abroncsok raktárkészletét folyamatosan biztosítani. Emellett nyomon követték a gyártók innovációit, a különböző forgalmazók által kínált gépeket, és azok új méreteit, hogy mihamarabb készen álljanak az aktualitásokra.

BKT abroncsok a mezőgazdaság szolgálatában

A BKT 1987-ben tűzte ki célul, hogy a kor követelményeinek megfelelő mezőgazdasági és munkagépabroncsokat értékesítsen. Ma 5 kontinens 130 országába szállítanak BKT abroncsokat. Naponta 600 konténert indítanak útra Indiából. A gyártott termékek 50 százalékát Európában, 20 százalékát pedig Amerikában értékesítik.

Mi nem csak forgalmazzuk a gumiabroncsokat, természetesen szereljük és javítjuk is mérettől, szerkezettől függetlenül. Legnagyobb üzletfeleink a gazdálkodók. Úgy 8 éve vagyunk kapcsolatban Marso Kft.-vel. Ahogyan a cég szélesítette a palettáját, úgy egyre inkább összefonódtunk velük üzletileg. A forgalmunk 80 százalékát a BKT gumiabroncsok teszi ki. Véleményem szerint ár-érték–arányában a piac egyik legkiválóbb terméke. Sok komoly, nagyteljesítményű erőgépekkel rendelkező ügyfelünk van, akik elégedetten vásárolják tőlünk a BKT-t, mely immár az AXE-TRONIC KFT. zászlóshajója.

A talajművelés idejének csökkentéséért vívott küzdelem (költségek mérséklése miatt) a traktorok teljesítményének és teljes tömegének növeléséhez vezetett, amely növeli a talaj tömörítési arányát. Mivel a súlyok nem mindig csökkenthetőek, a talajtömörítés egyetlen módja a talajra gyakorolt specifikus nyomás minimalizálása (ami jelen esetben a gumiabroncs talajlenyomatának növelését jelenti). A probléma megoldására fejlesztette ki a BKT az IF és VF technológiát – mondta Piero Torassa, a gyár milánói termékfelelőse.

Az alacsony légnyomáson nagy terhelhetőséghez kifejlesztett IF abroncstechnológiás Agrimax Force kimondottan magas nyomatékú, nagy teljesítményű traktorokhoz (több mint 250 lóerő) ajánlott. A BKT újgenerációs VF technológiáját testesíti meg a csúcsteljesítményű Agrimax V-Flecto, amely alacsonyabb légnyomáson még nagyobb terhelhetőségre képes, és megnövelt talajlenyomattal rendelkezik a talajtömörítés csökkentése érdekében. A nagyteljesítményű erőgépekhez kínált Agrimax Fortis egyenletes talajnyomás eloszlást biztosít, és különleges kialakítása révén kiváló vezetési kényelmet garantál. Futófelületi mintázatát a minimális gördülési ellenállás, a vonóerő és az abroncs élettartama figyelembe vételével fejlesztették ki.

Az új Multimax MP527 radiál mezőgazdasági-ipari abroncsot nagyobb talajjal való érintkezési felülettel tervezték, hogy a hosszabb abroncsélettartam és a kemény felületeken történő legjobb tapadás érdekében egyenletesen érintkezzen a talajjal. Alkalmazási területe a teleszkópos rakodógépek, kotró-rakodógépek és kis kerekes rakodók.

A MARSO 16 településen 22 telephellyel várja közvetlenül a vásárlóinkat, de további hat MARSO Franchise Partnerünk, illetve egy 60 tagot számláló hálózat is a vevőink rendelkezésére áll.