fbpx

Bolyhos Pálinkafőzde – Újszilvás

Írta: Szerkesztőség - 2018 augusztus 08.

„Hogy milyen az igazi ágyaspálinka? Újszilváson ez nem vitatéma”

Évente 2 millió kg gyümölcs feldolgozásával, 140 ezer liter 50 fokos pálinkájával a Bolyhos család minden bizonnyal ismeri a titkot. Cigánymeggy-beszállítás idején nekünk is volt szerencsénk belekóstolni és beleszagolni az újszilvási ízek és illatok világába. És nagy ez a világ: évekkel ezelőtt 32 féle gyümölcsből készültek a nedűk, mára már „csak” 11 gyümölcs adja az ágyas pálinkák alapját, és ezzel a viszi a Bolyhos Pálinkák jó hírét.

A Bolyhos család 1994 óta foglalkozik pálinkafőzéssel: Bolyhos László alapító mellett a család minden tagja itt dolgozik, nem kisebb céllal, mint hogy újra kedvelt és kulturáltan fogyasztott nemzeti ital legyen a pálinka hazánkban. Mindezt egy saját pálinkafesztivál létrehozásával is népszerűsítették, a cél pedig megvalósulni látszott: a tavalyi 12. Újszilvási Ágyaspálinka Fesztiválra több mint huszonötezer vendég érkezett az ország minden részéről.

A hungarikumnak számító pálinkához Újszilváson vendégszeretet, múzeum- és üzemlátogatás is párosul, a faluból származó, egyetlen fekete diófából készült, 56 vendég fogadására alkalmas asztaloknál és padoknál pedig kihagyhatatlan egy igazi pálinkakóstolás.

Kattintson ide a galéria megtekintéséhez!

Legyen Ön is részese ennek a nagyszabású, komoly, mégis örömteli versengésnek azzal, hogy olvas, dönt és szavaz!

Munkára fel tehát, kedves Olvasónk! Kövesse figyelemmel ezt a nemes versengést a Magyarország Legszebb Birtoka honlapján

magyarorszaglegszebbbirtoka.hu
facebook.com/magyarorszaglegszebbbirtoka
facebook.com/agraragazat

és augusztus 1-31-e között szavazzon Ön is a kategóriajelöltekre!