Caterpillar csúszókormányzású rakodók

Írta: Szerkesztőség - 2019 április 05.

A CAT® csúszókormányzású rakodói nem csak az építőiparban, hanem a mezőgazdasági felhasználásban is megállják a helyüket. Kis méretüknek, rendkívüli mozgékonyságuknak és a munkaszerelékek széles választékának köszönhetően tökéletesen alkalmazhatók a mezőgazdaságban és az állattenyésztéssel kapcsolatos munkákban.

A minirakodók motorválasztéka a gyári CAT® C2.2 és C3.3B motorokból áll, melyek teljesítménye rendre 50.1kW (67 LE), illetve 55.4 kW (74.3 LE).

A CAT® minirakodói tágas fülkét, ergonomikus, joystick-os kezelőszerveket, légrugós, magas háttámlájú üléseket, valamint bőséges lábteret kínálnak. Az egy darabból álló zárt és túlnyomásos fülke prémium minőséget képvisel, rendkívül alacsony zajszint mellett. Az opcionális LCD kijelző pedig minden szükséges információt tartalmaz, melyre a gépkezelőnek szüksége lehet munka közben, de akár teljesen testre is szabható. A beépített hátsó tolatókamera képe is ezen a kijelzőn jelenik meg, biztosítva a tökéletes kilátást és tájékozódást hátramenetben.

A széleskörű alkalmazáshoz több opciós lehetőséget is kínál a Caterpillar, ilyenek a magas nyomású hidraulikus rendszer, a High Flow (226/232D/236D/242D) és a High Flow XPS (246D/262D), a két sebességi fokozat és a Ride Control rendszer, mely egyenletesebb utazást és jobb anyagkezelést tesz lehetővé egyenetlen terepen is.

A CAT® eszköz-gyorscserélőnek köszönhetően a munkaszerelékek széles választéka elérhetővé válik a mindennapi használat során. Legyen szó kanálról, szárzúzóról, seprűadapterről, fűnyíróadapterről, raklapvilláról, a CAT® több, mint 25 féle szereléket kínál a csúszókormányzású rakodóihoz, aminek köszönhetően szinte bármilyen mezőgazdasági munka elvégezhető, bálázától a trágyahordáson át a telep tisztántartásáig

A CAT® csúszókormányzású rakodói könnyen karbantarthatók, hiszen minden szükséges szervizhozzáférési pont talajszintről elérhető. A hátsó ajtó szélesre nyitható, így biztosít könnyű hozzáférést a motortérhez, valamint a CAT® Product Link™ segítségével távolról is elérhető a gép állapota, illetve tartózkodás helye.