fbpx

Cégkapu regisztráció kötelező a gazdálkodó szervezetek számára

Írta: Csomor Zsolt - 2018 november 15.

A Magyar Államkincstár kéri, hogy a gazdálkodó szervezetek, illetve képviselőik vizsgálják meg, rendelkeznek-e érvényes Cégkapu-regisztrációval, mert a hatályos jogszabályi előírásoknak eleget téve a jövőben kizárólag ezen a felületen érintkeznek a gazdálkodó szervezetekkel.

A mezőgazdasági, agrár-vidékfejlesztési, valamint halászati támogatásokhoz és egyéb intézkedésekhez kapcsolódó eljárás egyes kérdéseiről szóló 2007. évi XVII. törvény 36/A. § (1) bekezdése szerint a törvény végrehajtására kiadott jogcímrendeletben meghatározott esetben a mezőgazdasági és vidékfejlesztési támogatási szerv kizárólag írásban vagy elektronikus úton tart kapcsolatot az ügyféllel.

Amennyiben egy gazdálkodó szervezet nem rendelkezik érvényes Cégkapu regisztrációval, haladéktalanul kezdeményezze regisztrációját a https://cegkapu.gov.hu/ weboldalon, Ügyfélkapu/Telefonos azonosítást követően.

A regisztráció menetéről részletesebb tájékoztatás és útmutató található a https://segitseg.magyarorszag.hu/segitseg/cegkapu.html weboldalon.

Összeállította: Csomor Zsolt