Cserepeslemezes tetőfedés

A cserepes lemez súlya mindössze kb. 5 kg/fm, ami azt jelenti, hogy a hagyományos cseréphez képest közel tízszer könnyebb. A cserepes lemezeket olyan épületek tetőinek befedésére lehet használni, amelyeknek dőlésszöge nem kisebb, mint 8° (14%).

A cserepeslemez alá minden esetben páraáteresztő fóliát kell rögzíteni, abból a célból, hogy elvezesse a párát, áteressze a levegőt, illetve hang és hőszigetelés szempontjából is fontos.

A lemezek rögzítését az EPDM gumis gyűrűvel ellátott 4,8 x 35 mm önfúrós csavarok szolgálják. A gumi nem érzékeny a hőmérséklet ingadozásaira, biztosítja a rögzítés szorosságát. A lemezeket egymás között 4,8 x 19 mm-es önfúrós csavarokkal rögzítjük. A felhasznált csavarok száma kb. 7-8 db/felület m2-re ami a tető alakjától, valamint a bádogelemek mennyiségétől függ.

A bádogelemek ugyanabból az anyagból, színben és bevonattal készülnek, mint a cserepes lemez.

A cserepeslemezek gyors szereléséhez részletes útmutató áll rendelkezésre.

Bevonati rendszer:

Horganyréteg mindkét oldalon 275 g/m2

Passziváló réteg mindkét oldalon

Primer réteg mindkét oldalon

Színoldali festékbevonat, 25 um, 35 um, vagy 50 um festékréteggel

Hátoldalai védőlakk

A két oldalon horganyozott és több rétegű festékkel bevont cserepes lemezek garantálják a hosszú élettartamot, és az átrozsdásodás elleni védelmet. A lemez önmagát tisztítja a szennyeződéséket az eső könnyen lemossa.

A lemezek 25 μm fényes poliészter, vagy 35 μm matt poliészter, illetve 50 μm pural festékbevonattal készülhetnek, ami a horganyréteg, passziváló réteg, és primer réteg felett helyezkedik el.

A gyártás a magas szakmai tudással rendelkező munkások által vezérelt gazdag és állandóan modernizált gépparkon történik. Rendszerünk sikerességének az alapja a minden apró részletre kiterjedő legnagyobb odafigyelés és az állandó, legjobb minőségű gyártás megőrzése.

POLMETÁL PRUSZYNSKI KFT

 

H-9736 Tormásliget, Ipartelep 127/5

Tel: 94/565-164

Fax: 94/565-165

Email: polmetal@pruszynski.hu

www.pruszynski.hu