fbpx

Dr. Csikai Miklós Az Év Agrárembere

Írta: Szerkesztőség - 2017 február 23.

Nagyszabású gálával zárult a 2016-os Az Év Agrárembere Díj, ahol a Díj kategóriagyőztesei és a szakmai zsűri Dr. Csikai Miklóst választották az Év Agráremberének. A nyertes 1.000.000 forinttal lett gazdagabb, az összeget szakmai tervei megvalósítására fordíthatja.

Az Év Agrárembere Díjat 2014-ban alapította Mátrai Zoltán címzetes egyetemi docens üzlettársaival azért, hogy felhívják a társadalom figyelmét azokra az agrárszakemberekre, akik kiemelkedő munkájuk mellett a közjóért is sokat tesznek. Az Év Agrárembere Díj azt a küldetést szolgálja, hogy olyan agrárszakembereket mutasson be a nyilvánosság előtt, akik a gazdaság és a társadalom tartóoszlopai, akik rendkívüli teljesítményükkel, ötletgazdagságukkal, céltudatosságukkal, elköteleződésükkel és kitartásukkal sokat tesznek a hazai mezőgazdaságért, de a díj célja a mezőgazdaságban tevékenykedők közéleti munkájának, társadalmi felelősségvállalásának elismerése, kiemelése.

Dr. Csikai Miklós Az Év Agrárembere

2016-ban a szervezők 11 kategóriában keresték az Év Agráremberét: Agrárinnováció, Agrárkutatás, Állattenyésztés, Agrárgépészet, Feldolgozó-élelmiszeripar, Fenntartható gazdálkodás, Fiatal gazda, Jövő agrárszakembere, Kertészet, Növényvédelem, Növénytermesztés. A kiválasztási folyamat 2016 őszén indult. Az első fordulóban a jelöltek internetes szavazáson mérettettek meg, majd kategóriánként hárman jutottak tovább a szavazatszám, illetve a zsűri döntése alapján a második fordulóba. Közülük a kategória győztesét már a szakmai zsűri választotta ki, azonban a szavazatszámok alapján dőlt el az, hogy ki kapja a közönségdíjat.

A 2016-os Az Év Agrárembere Díj kategóriagyőztesei:

– Agrárinnováció: Maróti Miklós

– Agrárkutatás: Dr. Kovács Levente

– Állattenyésztés: Dr. Füller Imre

– Agrárgépészet: Kis Pál

– Feldolgozó-élelmiszeripar: Szabadics Zoltán

– Fenntartható gazdálkodás: Molnár István

– Fiatal gazda: Bűdi Károly

– A jövő agrárszakembere: Varga Máté

– Kertészet: Dr. Csikai Miklós

– Növényvédelem: Dr. Kádár Aurél

– Növénytermesztés: Bázel Éva

Az Év Agráremberét a gála helyszínén a kategóriagyőztesek közül titkos szavazással választotta ki a zsűri, illetve maguk a frissen kihirdetett kategóriagyőztesek is szavaztak.

2016-ban Az Év Agrárembere Díj győztese: Dr. Csikai Miklós. A Közönségdíjat a legtöbb szavazat alapján: Szeder Attila nyerte.

Az elmúlt esztendőben az alapítók egy új díj odaítéléséről is döntöttek. Ennek megfelelően idén Életmű Díjban részesült Dr. Demes György és Dr. Kovács József.

Az Év Agrárembere Díj fővédnöke Prof. Dr. Gyuricza Csaba, a NAIK megbízott főigazgatója, a díj főtámogatója a Dekalb.