fbpx

Drágább, vagy olcsóbb?

Írta: Szerkesztőség - 2011 május 27.

Amennyiben egy csarnok felépítését generál kivitelezőre bízzuk, így természetesen a felmerülő problémákkal az adott cégnek kell megbirkóznia.

Ha mi még sose építettünk csarnokot, – ez nem ugyan az, mint amikor valaki egy lakóházat épít – el kell kezdenünk alvállalkozókat, beszállítókat keresni az adott munkafolyamatokra.

Ez a látszat ellenére nem könnyű feladat.

Kérdéses, hogy ha mi tárgyalunk egy gyártóval vagy beszállítóval, el tudjuk-e érni azt az árat, mint esetlegesen egy olyan cég, aki kifejezetten csarnoképítéssel foglalkozik.

Sok esetben a csarnoképítőnek megvannak azok a csatornái, és beszállítói, akikkel szívesen dolgozik együtt hosszabb ideje, így az árak és a feltételek is kedvezőbbek, mint egy egyszeri vásárló számára.

Jó példa egy ilyen felkészült cégre a Magyar Csarnoképítő Kft.

Ha mellőzni próbáljuk a csarnoképítő céget, a felelősség kérdése a másik nagyon fontos tényező a beszállítók megtalálásán felül.

 

Abban az esetben, ha egy cég felépíti csarnokunkat, a felelősség, és a garancia egyértelműen az övé. Ha viszont saját magunk szeretnénk megoldani az építkezést, számolnunk kell egy pár nem várt kellemetlenséggel.

Az egyes alvállalkozók egymást követik munkafolyamatról munkafolyamatra.

Sok csapat megfordul, sok szakma dolgozik egymás után.

Gyakori probléma, hogy minden alvállalkozó az előző vállalkozót okolja az esetleges hibákért, csúszásokért, nem teljesítésekért.

Ilyen esetben ember legyen a talpán, aki igazságot tud szolgáltatni.

Ha belefutunk egy ilyenbe, sajnos megeshet, hogy újabb vállalkozókat kell keresni, akik befejezik, vagy kijavítják a hibákat.

Ez nem kevés időbe, energiába, és nem utolsó sorban pénzbe kerül.

Egy jól szervezett, tapasztalt csapat, ahogy azt a Magyar Csarnoképítő Kft. esetében tapasztaltuk, hatékonyabban, és így gazdaságosabban tud működni.

Ez nekünk azt jelenti, hogy a csarnoképítésünk kevesebb pénzbe kerül.

Fontos, hogy nem csúszhatunk ki a pénzünkből, hiszen fix árral szerződünk le a komplett projektre, így nem kell félnünk attól, hogy a felmerülő problémák miatt többletköltségek merülnek fel, hiszen ezek a csarnoképítő céget terhelik kizárólag.

Kényelmi szempont lehet az is, hogy ebben az esetben elég egy céggel tartani a kapcsolatot, és nem kell minden nap a különböző szakmák képviselőivel bajlódnunk.

Tapasztalatunk, felmérésünk szerint az, aki önállóan belefog egy ilyen építkezésbe, mondván, hogy már épített eleget, az esetek elsöprő többségében jóval költségesebben zárja a projekteket, és ehhez öregszik is jó néhány évet.

Levonva a tanulságot, azt javasoljuk, hogy dolgozzanak együtt megbízható, hozzáértő csarnoképítő cégekkel, hogy a végére ne kerüljön többe a leves a húsnál.

 

www.magyarcsarnokepito.hu