fbpx

Duplázna az Erste Bank az agráriumban

Írta: - 2016 február 26.

Zakatol az AgriNetwork

Mintegy 60 milliárd forintos hitelprogramot indít az Erste Bank a következő 5 évben, a három kiemelt stratégiai terület közé sorolt agrárgazdaság finanszírozására. Ennek támogatására létrehozta az Agrárkompetencia Központját és 2016 első félévében a Központot támogató mobil szakértői hálózat is megkezdi működését. „Az Erste Bank agrárfinanszírozási hagyományaira és innovatív, új szolgáltatásaira építve egyre jelentősebb szerepet kíván játszani az ágazat finanszírozásában. Az elkövetkező 5 évben duplázni kívánjuk piaci részesedésünket.” – tette hozzá Hollósi Dávid, az Agrárkompetencia Központ vezetője.

„AgriNetwork” néven speciálizált finanszírozási hálózatot épít ki és ezáltal a jelenlegi duplájára akarja növelni az Erste Bank a piaci részesedését az agráriumban az elkövetkező öt évben. Az AgriNetwork „gyorsreagálású”, mobil agrárfinanszírozói szakemberhálózat 2016 első félév végén, elsősorban a nagy mezőgazdasági termék-előállító térségekben, 9 megyében és 10 kapcsolattartó kollégával indul. A kis-, és középvállalati (KKV) ügyfelek körében a kijelölt személyes kapcsolattartó modell már bevált, eredményes gyakorlat. Ezt hozzáállást alkalmazza a bank – a 200 millió forintos nettó árbevételt elérő – agrárügyfelek számára is, valamennyi az ágazat finanszírozásával kapcsolatos kérdés megoldására.

A szektor ágazati sajátosságaihoz és szereplőihez rugalmasan idomuló mobil hálózat szakmai irányítását az Erste Agrár Kompetenciaközpont látja el. A központ szorosan együttműködik a bank uniós finanszírozású, pályázati lehetőségekkel foglalkozó EU Irodájával is, hiszen a cél, hogy a mezőgazdasági vállalkozásokat minél szélesebb szolgáltatási- és termékportfólióval, az ágazat speciális igényei szerint szolgálja ki az Erste. „Az agrárügyfél sokrétű. Gyakran, egyazon agrárvállalkozó magánszemélyként, mint földvásárló vagy mint őstermelő a lakossági üzletágban, de mint családi vállalkozó a vállalati szektorban is kapcsolatban áll a bankkal. Ezért új megközelítéssel, mint többszörös vállalkozónak, egyedi konstrukciókat kínálunk, új finanszírozási megoldásokkal jelentkezünk. ” – emelte ki Hollósi Dávid.