Elavultak a hazai permetezési technológiák

Korszerűsítéssel akár több millió forintot is spórolhatnak a magyar gazdák a permetezésen. A legújabb gépek már nem csupán takarékosak, sokkal biztonságosabbak és környezetkímélőbbek. Így egy átlagos magyar gazdaság akár 20-30%-kal kevesebb anyagi ráfordítással állíthatja elő a szokásos mennyiségű termést. Ezekkel a permetezőtechnológiákkal ismerkedhetnek ingyenesen a gazdák a NAK és a MEGFOSZ közös rendezvényén, az I. NAK Szántóföldi Napok és AgrárgépShow-n Mezőfalván, május 31. és június 1. között.

A permetezés áll az ország legnagyobb szántóföldi bemutatójának, a Szántóföldi Napok és AgrárgépShow középpontjában. Mivel a permetezőgépek országos műszaki ellenőrzési rendszere jelenleg még kidolgozás alatt van, a legtöbb gazda a régi gépeket használja ahelyett, hogy élne az új technológiák adta lehetőségekkel. Ezen szeretnének változtatni a szervezők a rendezvénnyel, amelyen a termelők megismerhetik a legújabb költséghatékony és környezetkímélő módszereket.

"A hagyományos permetezési technikák ellen felróható, hogy a permetezés során a környező táblák óhatatlanul szennyeződnek, a vegyszermennyiség sokszor több, mint amennyire a növényeknek szükségük van, illetve, hogy a permetezőgépek biztonsága nem ideális a gazdák számára. Ezekre a problémákra nyújtanak megoldást a legújabb permetezési technológiák: a szakaszvezérlés, a megnövelt fúvókadarabszám és a specifikus vegyszerbekeverő rendszerek, amelyekről ingyenesen tanulhatnak a gazdák a Szántóföldi Napokon"

– mondta Umenhoffer Péter, a MEGFOSZ marketingbizottságának vezetője.

Bár a permetezés elengedhetetlen a jó terméshez, egy korszerű önjáró permetezőgép ára akár a 100 millió forintot is elérheti, így a rendezvényen az interaktív bemutató mellett több bank is segítséget nyújt majd a kedvező agrárhitelek közötti választásban.

I. NAK Szántóföldi Napok és AgrárgépShow – Mezőfalva
Honlap: http://www.szantofoldinapok.hu
Időpont: 2017. május 31 – június 1.
Helyszín: Mezőfalva, Fejér megye

agrárgép Szántóföldi Napok