EURALIS repcék 2011-re – Növelje profitját velünk!

A 2011-es fajtaválasztásnál már érdemes most figyelni azokra a „sikerre ítéltetett” hibridekre vagy fajtákra, amelyek a határban különösen jól tűrték az idei telet és a tavaszi növényvédelmi munkák végeztével sikeresen startoltak újra.

Az idén hazánkban elismert új hibrid, az ES NATALIE a nagy termőképességű (MgSzH, 2010: 3,15 t/ha, 108,6 %), nagy olajtartalmú (MgSzH, 2009: 46,97%) hibridek képviselője. Rendkívül erőteljesen és korán kezd újraindulni a telet követően. Korán kezd virágozni, így az egyik legkorábban betakarítható, alacsony pergési hajlamú, alacsonyabb növénymagasságú hibrid. Betegségekkel szemben jól ellenáll. Másik, korai hibridünk az ES NEPTUNE, amelyet 2008-ban ismert el az MgSzH. Fontos előnyei: a nagyon alacsony pergési hajlam és kiváló termőképesség (MgSzH, 2009: 4,52 t/ha, 104,9%, olajtermés: 46-48% (Euralis kísérletek)). 1000 szem tömege az egyik legmagasabb, míg az 1 növényre jutó termés mennyisége is szintén kiemelkedő. Jó állóképességű és kényelmesen betakarítható közepes magasságú hibrid. Betegségekkel szemben jól ellenáll, kiemelkedik a Scelortinia-val szembeni ellenállósága.

Másik, elterjedt középérésű hibridrepce az ES ARTIST, amely korai virágzású, nagy termőképességű hibrid. Kiemelkedik a Phoma-val, Sclerotinia-val szembeni ellenállósága, emellett remek állóképessége. Pergési hajlama, erukasav és glüközinolát tartalma alacsony.

Az elmúlt évben több, mint 60 helyen került beállításra bemutató vagy üzemi kísérlet. A következő időszak szakmai rendezvényein az előbb felvonultatott, de az itt nem említett újdonságokkal is találkozhatnak majd meghívott vendégeink. Kérjük, kísérjék figyelemmel híreinket és keressék az EURALIS nevével fémjelzett legjobb francia genetikát felvonultató repcéket a 2011-es szezonban.

EURALIS Vetőmag Kft.

Telefon: 06-1-883-8884

web: www.euralis.hu

kukorica napraforgó repce