Bezárás

Felfedte a precíziós szárítás titkát a Videokontroll és nyert

Írta: - 2015 szeptember 24.

A 77. OMÉK (Országos Mezőgazdasági és Élelmiszeripari Kiállítás, 2015. szeptember 23-27. Hungexpo) Mezőgazdasági Gépesítési Díjat az RS Kereskedelmi és Szolgáltató Bt. nyerte. A győztes pályázat a Videokontroll a szemestermény-szárítók felügyeleti- és tűzvédelmi rendszere címet viseli. Az elismerést ünnepélyes keretek között a kiállítás megnyitóján vehette át Dr. Fazekas Sándor földművelésügyi minisztertől Speiser Ferenc, a termék egyik alkotója.

A precíziós szárításról

A precíziós szárítás a korosabb szárítókkal és a legújabb technológiákkal is megvalósítható. Az eljárás jelentős megtakarítási lehetőségeket aknáz ki az energiafelhasználásban. A vállalkozás nem csak ebben kimagasló, hanem abban is, hogy a termék utógondozására nagy figyelmet fordít. Ha valaki Videokontroll-t vásárol, az nem csak egy terméket vesz, hanem egyben együttműködésbe kezd egy szakértő csapattal. A munka addig tart, amíg megteremtik az optimális megoldást a szárító üzemeltetésében.

Pályázat

A Vidékfejlesztési Program Mezőgazdasági termelés és élelmiszer feldolgozás 4.1.2. keretén belül a gazdaságok pályázhatnak a Videokontroll beszerzésére. A rendszer segít optimalizálni a szemestermény-szárítók energiafelhasználását és növeli a szárító üzembiztonságát. Mivel folyamatos üzem közben az adatmentés, ezáltal a hatékonyabb működés dokumentálása is megvalósul az optimalizálás lépései során.

Új! Újdonság! Ilyen még nem volt!

A vevőknek és pályázóknak nagyon nehéz kiigazodni a különböző gépek, berendezések között, továbbá az árajánlatok összehasonlításában is sokszor tanácstalanok. Ez nem az ő hibájuk. Egy teljesen új technológiának a felállítása és beüzemelése tapasztalatot igényel. A Videokontroll által mentett adatok összehasonlításával segítünk megtalálni partnereinknek a megfelelő technológiákat. “A Videokontroll bármelyik keresztáramú szemestermény-szárítóhoz hozzáilleszthető, így nem kell elköteleződnünk egyik gyártó felé sem – mondja Speiser Gábor kereskedelmi igazgató – a rendszer és a csapat megőrizheti függetlenségét.”

A Videokontroll bizonyította, hogy agrár startup

2013. év végén beszéltek először a Videokontrollról úgy, mint agrár startup. Ez nagy lehetőség és nagy felelősség is egyben, hiszen a startupokra jellemző az ugrásszerű növekedés. A 2014. év eladásait a vállalkozás 2015. szeptemberéig megduplázta. Egyre népszerűbb a szakemberek körében, hiszen folyamatosan bizonyít. A 2014. évben négy esetben, de már az idei szárítási szezonban is mentettek meg a kezelők szemestermény-szárítót a Videokontroll segítségével. A bevétel növelése azért is nagy feladat, mert a szemestermény-szárítók nincsenek egész évben a figyelem középpontjában. Ennek ellenére a Videokontroll csapata reálisnak látja a hasonló növekedést 2016. évben is, hiszen sok leendő partner várt a rendszer beszerzésével a pályázatok kiírásáig, amire reméljük, még az idén sor kerül.

Nem mindennapi, hogy a Videokontroll egyik tulajdonosa Speiser Ferenc két fiával együtt dolgozik és a szárítók optimalizálását segíti négy évtizedre visszanyúló tapasztalatával. A családi vállalkozás generációváltás előtt áll, de ez nem jelent visszavonulást csak a feladatkörök lassú átrendeződését.

A fiatalos lendület kell az üzlethez, de a tapasztalat is szükséges, hogy partnereink számára a kielégítő, azaz optimális megoldás megszülethessen. Már tíz különböző típusú szárítóról és ezek optimalizálásáról konkrét adataink és megoldásaink vannak. Partnereink hosszútávon számíthatnak ránk. Mondta Speiser Ferenc.