Fesztivál a tej világnapja alkalmából

2001 óta június 1-jén ünnepeljük a Tej Világnapját. Ez alkalomból a Tej Szakmaközi Szervezet és Terméktanács idén is megrendezte ünnepségét, ahol elsősorban az edukációra és a környezettudatosságra fektették a hangsúlyt.

Sokan nem tudják, mennyi jótékony hatása van a tejnek a jó minőségű kalciumforráson túl. Az sem köztudott, hogy egészségünk megőrzésének szempontjából napi fél liter tejet, vagy azzal egyenértékű tejterméket kellene fogyasztanunk.

Megnövekedett az igény a fogyasztókat véletlenül vagy szándékosan megtévesztő reklámokkal, a közösségi médiában terjedő álhírekkel szembeni felvilágosító, edukációs célú kommunikációra az országban. Éppen ezért fontos, hogy beszéljünk a táplálkozásról, ezen belül is a tejben és tejtermékekben megtalálható esszenciális tápanyagokról, amellyel az emberek a szervezetük felépítéséhez szükséges anyagokat, és a mindennapokhoz szükséges energiát biztosítják. A tanács célja, hogy a jövő generációját edukálja a tudatos táplálkozásról, ennek jegyében pedig a tejfogyasztás hasznosságáról is. Külön figyelmet igényel a mostanában divatos, tejhez hasonlított termékekről való tájékoztatás is, amelyek korántsem annyira egészségesek, mint amennyire hirdetik, mondta Istvánfalvi Miklós a Tej Szakmaközi Szervezet és Terméktanács elnöke.

A MOM Sportban rendezett Tej Világnapi fesztivált sajtótájékoztató nyitotta, ahol a résztvevők a hazai tejágazat jelenlegi helyzetéről beszélgettek. Az eseményen a Tejterméktanács mellett az Agrárminisztérium, a Nébih, a Nemzeti Adó- és Vámhivatal, a Magyar Államkincstár és a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara is képviseltette magát.

környezettudatosság mezőgazdaság NÉBIH tejtermék