Figyelem! Augusztus 3-ig igényelhető még méhanya támogatás

Írta: Szerkesztőség - 2014 július 30.

Figyelem! Augusztus 3-ig igényelhető még méhanya támogatásBudapest, 2014. július 30.- A Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Hivatal (MVH) felhívja a méhész-gazdálkodók figyelmét, hogy a Magyar Méhészeti Nemzeti Program keretében a méhcsaládok számának szinten tartásához (méhanya támogatás) 2014. augusztus 3-ig nyújthatják be kifizetési kérelmeiket személyesen vagy postai úton a Hivatalhoz. Tekintettel arra, hogy a jogszabályban rögzített benyújtási határidő vasárnapra esik, az MVH az augusztus 4-én benyújtott kérelmeket még elfogadja. A kifizetési kérelem említett határidőre történő benyújtásának elmulasztása azonban a kérelem elutasítását vonja maga után!

A méhész-gazdálkodók a méhállomány mind állategészségügyi, mind genetikai szempontból megfelelő tenyészanyaggal történő pótlásához igényelhetnek támogatást az MVH-nál, mintegy 82,1 millió forint keretösszegig. A támogatási jogosultság alapja a Tenyészet Információs Rendszerbe (TIR) – 2013. szeptember 30-i fordulónapra vonatkozóan – legkésőbb 2014. január 15-éig bejelentett és nyilvántartásba vett, valamint a kifizetési kérelem benyújtásának napján is a kérelmező tulajdonában lévő méhcsaládok száma.

A kérelem benyújtásához szükséges nyomtatványok és az intézkedésre vonatkozó további információk az MVH honlapján (www.mvh.gov.hu) elérhetők.