fbpx

FKA-tól a CORNADO-ig – 27 éve elégedett az OROS termékeivel

Írta: Szerkesztőség - 2018 szeptember 24.

Kozsuch Kornél családi gazdálkodó 1994-ben kezdte egyéni vállalkozását, akkor még a régi FKA adapterrel. A hosszú évek során kitartó és elégedett OROS vásárlóként jelenleg egy 6 és egy 8 soros fi x vázas OROS CORNADO tulajdonosa, az idei szezont pedig már egy 8 soros csukható vázas OROS CORNADO-val kezdi meg.


Miért dönt az OROS kukorica-betakarító adapterei mellett?

A kezdetektől, 1994-től OROS-adapterekkel dolgozom. Az első vágóasztalom egy FKA volt, s ahogy a fejlesztéseink haladnak előre, úgy az újabb kombájn mellé már a Linamar Hungary Zrt. OROS divíziója által gyártott asztalokat vásároltam. A legutolsó fejlesztéseim két- és háromévesek, egy 6- és egy 8 soros, fixvázas CORNADO. Idén szereztem be egy 8 soros, csukható verziót is, így az idei szezon már három OROS adapterrel indul. A betakarított terület kukoricában durván 1000 hektár évente, a terméstől is függően. A nagy terület miatt megbízható gépekre van szükségem, ezért is döntöttem az OROS CORNADO mellett. Kardánhajtásának köszönhetően szezonban gondozásmentes, megbízhatóan dolgozik.

Hogyan értékeli a gyár szervizszolgáltatását?

Teljes mértékben elégedett vagyok a garanciális hozzáállással. A gépparkom korszerűsítésénél ezért is döntöttem mindig az OROS mellett. A fejlesztések folyamatossága nálam nagyon fontos. Ami működik, forog, az kophat is, és adódhatnak kopásból eredő problémák. Lekopogom: nem volt gyártásból eredő problémám. Rendeléskor időben megkaptam az adaptereket, kijöttek a kollégák a beüzemelésnél, és részletesen elmondták a teendőket.

Mi a CORNADO előnye? Miért döntött csukható adapter mellett?

Ahogy változnak a gépek, ahogy rohan az idő, nekünk is rohanni kell a betakarítással. A kukorica-betakarítás egyik sarkalatos kérdése a szárzúzás. CORNADO-val akár több mint 10 km/órás sebességgel lehet haladni, tökéletes tarlót hagy maga után, megkönnyítve a talaj-előkésztést. Annak a híve vagyok, hogy ha van egy jó magyar termék, akkor azt vásároljuk inkább, mint a külföldit. Ráadásul ár-érték arányban is nagyon jó.

Az eddigi igényeimnek eleget tett a fixvázas adapter, de sajnos egyre nehezebb a közlekedés vele. Az új, csukható CORNADO-val könnyedén tudok majd közlekedni közúton és parcellák között is, emellett ha garanciális probléma lépne fel, 24 órán belül kiérkezik az OROS szervizcsapat.

Számos extra mellett a kombájnfülkéből tudom hidraulikusan állítani a törőléceket és az adaptert összecsukni úgy, hogy a kardánokat nem kell levennem, mert az adapter közbenső hajtású.

Az OROS SUN napraforgó-betakarító adaptereinkkel van tapasztalata?

A napraforgó-termesztés itt, Kondoros környékén még csak most van növekedőben. Az újfajta hibridekkel nagyobb területen magasabb termésátlagokat tudunk elérni, így egyre jobb a napraforgó pozíciója is. OROS SUN napraforgó-adaptert teszteltem már. A CORNADO-hoz hasonlóan elégedett voltam a munkájával, szintén jól üzemelt. Jövőre szeretném lecserélni a más típusú napraforgó-adaptereimet OROS SUN-adapterre.

Pozitívnak tartja, hogy választható burkolatszínnel kínáljuk adaptereinket?

Abszolút pozitív, ha jól tudom, akkor az első gyártott JD zöld burkolat hozzám került. Kicsit elfogult is vagyok ilyen szempontból, nyilván így néz ki normálisan, igényesen.

További részletekkel kapcsolatban keressen minket elérhetőségeinken!
www.oros.hu
https://www.facebook.com/oroslinamar