fbpx

Folytatódik a helyi termékek előállítását ösztönző fórumsorozat

Írta: - 2016 január 27.

Márciusig hét újabb helyszínen várja a Földművelésügyi Minisztérium és a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (NÉBIH) az érdeklődő őstermelőket, kistermelőket, egyesületeket, önkormányzatokat a Helyi termék éve országos fórumsorozat következő állomásain. Legközelebb január 27-én, Kisbéren találkozhatnak az érdeklődők a témával foglalkozó szakemberekkel.

A Földművelésügyi Minisztérium kiemelt figyelmet fordít a helyi termékek előállításának ösztönzésére, az értékesítési csatornák kiépítésére, bővítésére és a termékek vásárlókkal történő mind szélesebb körű megismertetésére. Ebből a célból a minisztérium 2015-öt a Helyi termék évének nyilvánította. A tárca a NÉBIH-el, a Nemzeti Művelődési Intézettel és a Nemzeti Agrárgazdasági Kamarával közösen tavaly 13 megyében szervezte meg a Helyi termék éve programsorozatot. Ezek egyik kiemelt célja volt, hogy a helyi termékeket gyártók szakmai ismeretei bővüljenek, és kérdéseikre választ kapjanak.

A programsorozat márciusig további hét helyszínen folytatódik, ahol lehetőség lesz a helyi jó példák bemutatására, ahol termelők és érdeklődők egyebek mellett választ kaphatnak a helyi áruk termelésével, a piacra jutás feltételeivel, adózással kapcsolatos kérdéseikre is.

Következő helyszínek: Kisbér, Győrújbarát, Szolnok, Berettyóújfalu, Tokaj, Csenger, Kaposvár. A szakmai fórumokra a www.helyboljobb.hu oldalon a regisztráció folyamatos.

(FM Sajtóiroda)