fbpx

Folytatódnak a milliárdos LEADER kifizetések

Írta: - 2014 július 22.

Folytatódnak a milliárdos LEADER kifizetésekBudapest, 2014. július 22.- 739 kérelem esetében 4,2 milliárd forint összegű támogatás kifizetését hagyta jóvá a Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Hivatal az Európai Mezőgazdasági Vidékfejlesztési Alapból (EMVA) társfinanszírozott nem terület- és állatalapú jogcímekre. A jóváhagyott összegből mezőgazdasági jogcímekre és vidékfejlesztési jogcímekre egyaránt 2,1 milliárd forintot fizet ki a Hivatal.

LEADER jogcímekre 390 kedvezményezett esetében mintegy 1,074 milliárd forint támogatás kifizetést hagyott jóvá az MVH.

A LEADER jogcímek a helyi, alulról szerveződő kezdeményezések támogatására irányulnak, a benyújtott kérelmekkel kapcsolatos támogatási döntéseket a helyi közösségek hozzák meg. A támogatott projektek rendkívül sokszínűek, az együttműködés keretében megvalósított mezőgazdasági gépbeszerzés mellett helyi és erdei termékek mintafarmja és módszertani rendszerközpontja elnevezésű oktatási projekt is részesült támogatásban.

Az online ügyfélszolgálati rendszer kibővítésre került az MVH-nál, így az összes EMVA-ból finanszírozott jogcím és az Egységes Kérelem jogcímeivel kapcsolatos információk elérhetőek az www.mvh.gov.hu oldalon az Elektronikus ügyintézés menüpont Ügyfél tájékoztatási rendszer alkalmazásban.