fbpx

Framest REGULAR gyorstárcsa

Írta: - 2016 február 12.

Az első Framest gyártmány egy Frakomb 6000 kompaktor volt, amely 2004. március 11-én született. A mai napig 12 gépcsalád 38 típusát fejlesztették ki és gyártják szem előtt tartva az egyre szélsőségesebb környezeti változásokat és az ehhez kapcsolódó agronómiai kihívásokat.

Ennek jegyében került tervezőasztalra, majd született meg egy újabb géptípus, a Regular gyorstárcsa. A gép a középnehéz rövidtárcsa kategóriába tartozik, 610 mm-es gömbsüveg lapjai jó penetrációs képességgel bírnak extra tömeg ráhelyezése nélkül. A megfelelően nagy átmérőjű csipkés levelek jó aprítást és keverést végeznek szélsőséges talajállapotnál is. A tárcsatartó karok szögének változtatása nem a mélységállítást szolgálja, hanem a hántási- és alávágási szöget kombinálja az adott körülményekhez leginkább megfelelő módon.

A középre szerelt szállítókerék szintén a gép egyenletes futását segíti munka közben, szállításkor pedig jobb tehereloszlást biztosít. A gép alkalmas elsődleges és másodlagos művelésre egyaránt. A tárcsák munkáját a már jól bevált Framest mélytömörítő hengerek zárják, szabályozott felszínt hagyva a gép mögött. Munkaszélessége 4000 mm, teljesítmény igénye 120-135 kW.

„Azoknak ajánljuk a Framest Regulart, akik olyan gyorstárcsát keresnek, amit szélesebb felhasználási spektrumban is tudnak alkalmazni – például nagy mennyiségű szármaradvány bedolgozására – szemben a piacon szereplő hasonló eszközökkel.” – Berta János, Framest termékmenedzser