fbpx

Idézze fel Ön is az 1971-es Vadászati Kiállítást!

Írta: Csomor Zsolt - 2019 május 13.

Az 1971-es Világkiállítás óta sok minden megváltozott a világban, de állandó maradt a szándék, hogy a kiállítás ne csak egy szűk szakmai rétegnek, hanem az egész társadalomnak szóljon.

A hatvani Széchenyi Zsigmond Kárpát-medencei Magyar Vadászati Múzeumban megnyílt az 50 évvel ezelőtti relikviákból, könyvekből, kiadványokból és trófeákból álló kiállítás.

A bemutatott emlékeknek egyaránt van szakmatörténeti és személyes jelentősége. Felidézik a korabeli szakma világszínvonalú eredményeit, és bemutatják egy-egy szakember munkáját, mondta Zambó Péter földügyekért felelős államtitkár köszöntőjében az 1971-es Vadászati Világkiállítás Emlékei kiállítás megnyitóján.

Az Agrárminisztérium minden támogatást megad a 2021-es Világkiállítást szervező kormánybiztosságnak, hogy munkájuk eredményeként az elkövetkező rendezvény is túlmutathasson a szűkebb szakmáikon, olvasható az AM Sajtóiroda hírében. Az állami erdőgazdaságok és a nemzeti park igazgatóságok már aktívan bekapcsolódtak a szervezésbe, ugyanúgy, ahogy a tájegységi fővadászok is készek szerepet vállalni a közös siker érdekében. Cél, hogy egy jól működő, minden tekintetben eredményes ágazat fogadja a világ különböző tájairól érkező látogatókat.

CÍMKÉK