Íme, a DEKALB repceportfólió!

A Dekalb őszi káposztarepce-portfóliójára általánosságban elmondható, hogy kiváló betegségellenálló képesség, valamint kipergés-ellenálló képesség jellemzi. E tulajdonságoknak köszönhetően nagyfokú termésbiztonsággal kezdhetünk neki a repcetermesztésnek.

Acélos portfóliónk legismertebb képviselője a DK EXCEPTION, mely a hazai termelők körében elért nagy népszerűségét elsősorban a kiváló termőhely-stabilitásának köszönheti, valamint nitrogénhasznosító-képessége – azaz: kisebb mennyiségű nitrogéndózisokat is maximálisan tudott hasznosítani a vizsgálataink során – is megkülönbözteti őt a piacon, mely nagyban segíti, hogy gyengébb termőhelyi adottságok között is helyt álljon.

A kiváló repcetermesztő-helyek hibridje a DK EXPANSION, mely leginkább a hektáronkénti 4 t feletti termésátlagú helyeken tudja kihozni magából a maximumot, ahol sok esetben verhetetlennek bizonyul. Terméspotenciálja kiváló szárszilárdsággal is párosul, így a nagy termés nagy biztonságban is van a betakarításig. Megnövelt sortávú szemenként vetéshez a legkiválóbb választás, fix, korai habitusa miatt nem hajlamos a nagyobb sortávból adódó relatív tősűrítés következményeként a vegetatív felnyurgulásra.

A portfóliónk új zászlóshajója a DK EXCITED. Ezt a legújabb hibridünket – melyet pár termelőnk már a múlt ősszel elvethetett DMH440névvel – az eddigi legmagasabb terméspotenciál mellett stabilitás is jellemzi, ezért bátran ajánljuk közepes repce-termőhelyekre is! Valamint rezisztens a repcét károsító tarlórépa-sárgaság vírusra (TuYV).

A korai virágzás és betakarítás híveinek, valamint az esetlegesen megcsúszott vetésekhez tökéletes választás a DK EXPRESSION hibrid, mely portfóliónk legkorábbi tagja. Szigorú technológiai fegyelem mellett bármely termőhelyi adottságok között megállja a helyét.

Az alacsonyabb növénymagasságot preferáló termelőinknek elérhető EasyTech hibridünk a DK SEQUEL, mely kiváló télállósága mellett magas termőképességgel is rendelkezik. A regisztrációja mindkét évében a hagyományos standard hibridek átlaga feletti terméseredményt ért el.

A Clearfield gyomirtási technológiát preferálók számára elsősorban a DK IMARET CL hibridünket ajánljuk, mely esetben a kiváló termőhelyi stabilitás mellé egy hagyományos hibridek szintjén lévő terméspotenciált is kapunk. Emellett e hibridünk szádorrezisztenciával is rendelkezik.

Hasonlóan jó stabilitással és terméspotenciállal rendelkezik a DK IMPORTER CL hibridünk is. Emellett koraiságával is kitűnik ebben a szegmensben.

Gyökérgolyvával fertőzött területekre is van megoldásunk. A DK PLATINIUM hibridünk rezisztens ezzel a kórokozóval szemben.

Portfóliónk sokoldalúsága és termesztésbiztonsága kiváló alapot szolgáltat a sikeres repcetermesztéshez termőhelytől és termesztési intenzitástól függetlenül.

www.dekalb.hu