John Deere és Kotschenreuther erdészeti traktorok

A természet egyik legcsodálatosabb áldása az erdő, amely körül vesz bennünket. Az erdőműveléssel foglalkozó emberiség évezredek óta megtanulta tisztelni és megbecsülni a természetet. Az erdők műveléséhez használt eszközök az elmúlt néhány évtizedben forradalmi átalakuláson estek át, ma már nem csak az erdészeti gumiabroncsozás és a gép alját védő páncélzat teszi igazi erdészeti géppé a traktort, hanem rengeteg speciális funkció, amely megkönnyíti és biztonságossá teszi az erdei munkát.

Az Odisys által kínált két főtípus: KOTSCHENREUTHER erdészeti gépcsalád és a John Deere erdészeti traktorok tökéletesen illeszthető az erdészeti elvárásokhoz, hiszen eredetileg is erre tervezték, és napjainkban is erre a célra fejlesztik. A Kotschenreuther KG által gyártott erdészeti traktorok alapját, John Deere traktorok képezik. A gyárból érkező Új John Deere erőgépek kiforrott és korszerű alváz-motor fődarabjaira szerelik fel az ügyfelek egyedi igényei alapján összeállított specifikációnak megfelelő komponenseket, alap lépésként a teljes körűen megerősített alváz és az önmagában is kellő védelmet nyújtó kabint.

A kínálat két nagy csoportot képez, a kisebb tömegű és testméretű széria a K165R és K175R modelleket foglalja magában, míg a nagyobb testméretűek a K220R, K240R, K260R típusok, a számok egyben a lóerőt is jelölik.

Az alvázas kivitelű traktorra felszerelésre kerül egy kiegészítő, a traktort teljes hosszban merevítő segédváz, illetve a letalpalóként funkcionáló első híd hidraulikusan vezérelt kitámasztója, mely a használat során szintezhetővé teszi az első hidat, így daruzáskor, vagy egyenetlen terepen is stabilizálja a gép pozícióját. A gép alsó részét vastag, erős páncélzattal lehet megvédeni a külső erőhatásoktól.

Majd ezt követően felszerelésre kerül a speciálisan erdészeti célra tervezett robusztus vázszerkezetű erdészeti kabin, melyre nem szükséges külön védőkeretet felszerelni, mert a kabinváz önmagában elég erős extrém erőhatások kivédésére is.

A kabinban a legkorszerűbb technika és a legmagasabb komfort fogadja a gépkezelőt.

A traktor váltóművétől függően, a váltókar fix pozícióban helyezkedik el a kabin jobb oldalán. (PowrQuad illetve az automata kapcsolású AutoQuad kiviteleknél 20/20 illetve 24/24 sebesség fokozat áll rendelkezésre). Ezen kiviteleknél a traktor központi számítógépe is itt található, ezen a 10” átmérőjű érintőképernyős kezelő felületen történik a traktor alap hidraulikus és elektromos rendszerének a beállítása.

A DirectDrive duplakupplungos félautomata és az Autopowr váltóval szerelt kiviteleknél szinte minden esetben az üléskarfáján helyezkedik el a teljes gépkezelői terminál. Kérésre a terminál kijelzője rendelkezhet videó funkcióval is. A daru és adaptereinek a vezérlése az ülés karfáinak a végére szerelt joystick karokról történik. A kifejezetten nagy hidraulika kapacitást igénylő eszközök miatt a gépek alapszereltségben minimum 155 l/min hidraulika szivattyúval és növelt hidraulika olajtartály kapacitással készülnek, így kerülve el az idő előtti elhasználódást, vagy az esetleges túlmelegedést.

A daruk és a csörlők beállítását egy különálló terminálon végezheti el a gépkezelő, az XXL kabinnak köszönhetően az ülés pozíció 360 fokban állítható, fordítható, így teljes komfortot biztosítva a kezelőnek. Minden géptípushoz elérhető a megfordítható kormányzás lehetősége, mely segítségével jobban kihasználható a gép teljesítménye. A kabin felszerelését követően kerül szerelésre a Palfinger által gyártott Epsilon darucsalád ügyfél által kiválasztott tagja. A daruhoz kérhető a Kesla által gyártott ProAx processzor fej is. A gépek darui alá rönkbehúzó csörlő és beemelő kerülhet, illetve szabványos pótkocsi vonófej, melyek fokozzák a gép kihasználhatóságát, akár kiközelítő kocsit is vontathat.

A gép front részére KWF által gyártott, nagy teherbírású, akár 8 tonna kapacitású, acél illetve köteles csörlőket szereltethetnek fel a megrendelők.

Ami az üzembiztosság mellett fontos, az nem más, mint az értékállóság, a szervizháttér és a lassú amortizáció, amely kiemeli a többi erdészeti traktor közül a KOTSCHENREUTHER erdészeti gépeit.
Amennyiben Ön rendelkezik már John Deere géppel, vagy most tervez beszerezni egyet, mert mezőgazdasági munkára is kell használnia, akkor jó alternatívát nyújt a John Deere gép felszerelése erdészeti tartozékokkal Ezáltal egy univerzális traktora lesz, amit bárhol, bármikor használatba tud venni. Ehhez különböző opciós tartozékokat tudunk nyújtani, amik lehetnek akár:

           

  • - Motorvédő burkolat

  • Kabinvédelem csövezéssel

  • Tankpáncél

  • Csörlő felszerelése (Akár 2x8 tonna!)

  • Ülésfordítás

  • Rakodó felszerelése (15 perc alatt fel- és le lehet szerelni)