fbpx

Kedves repcetermesztő!

Írta: Szerkesztőség - 2011 június 18.

Hagyományos hibridek vagy az egyedülálló Pioneer MAXIMUS® hibridek.

 

 

Az újdonságok sora idén sem szakad meg. A repcetermesztés új mérföldkövéhez érkeztünk: a Pioneer elsőként vezet be Clearfield® gyomirtási technológiával termeszthető repce hibridet 2011-ben, megoldást kínálva a problémát okozó repcegyomok távoltartására. Az idei szezonban két Pioneer hibrid közül választhatnak a Clearfield® gyomirtási technológia után érdeklődő termelők. Az egyiket a MAXIMUS® termékkörből, mely a PX100CL, a másikat a hagyományos magas hibridek közül, mely a PT200CL névvel kerül kereskedelmi forgalomba.

A MAXIMUS® hibridek használatának előnyeit már számos alkalommal összegeztük. Az évről évre növekvő MAXIMUS® vetésterület azt mutatja, hogy ezeknek a tulajdonságoknak egyre több termelő látja hasznát a gyakorlatban is. Ezek az előnyök a következőek:

  • Extra termőképesség és jövedelmezőség
  • Extra széles vetési optimum
  • Extra előny a növényvédelemben (kisebb taposási kár).
  • Extra télállóság
  • Extra állóképesség
  • Extra hatékonyság a betakarításban

Természetesen a hagyományos magas repcék nemesítése ugyanúgy folyik tovább. A Pioneer a repcenemesítők között egyedüliként kizárólag hibridekkel foglalkozik. A hibridek termesztése révén a gazdálkodók számos előnyt is élvezhetnek, elég talán a nagyobb termőképességüket kihangsúlyozni. A magyar repcetermesztők egyre nagyobb arányban felismerik ezt, minek következménye az évről évre egyre növekvő hibridhasználat. 2011-ben már a repce vetésterület közel 70%-án hibrideket vetettek a gazdák hazánkban (forrás: Kleffmann, 2011).

Az elkövetkező repcevetési szezonra tehát már három különböző technológiához kínálunk termékeket:

  • MAXIMUS® hibrideket azoknak, akik a kedvező agronómiai tulajdonságaik kihasználásával szeretnének nagyobb nyereségre szert tenni.
  • Hagyományos, magas hibrideket azoknak, akik felismerték és kihasználják a hibridek által fajtákkal szemben elérhető nagyobb teljesítményét.
  • Clearfield® hibrideket azoknak, akik egy tökéletesebb gyomirtás után érdeklődnek.

Bízunk benne, hogy ezzel komplett ajánlattal sikerül felkeltenünk érdeklődését a Pioneer repce hibridek iránt. Arra bátorítjuk, hogy válasszon kínálatunkból, szeretnénk mi is az Ön a sikereinek részese lenni!

Dr. Piukovics László Fábián László

Olajnövények termékmenedzsere Termékmenedzser