A természetből származó gyógyfüveket, olajokat, magokat ősidők óta használja az emberiség gyógyításra. A magok tápanyagban dúsak, A-, D-, E-, K-vitaminokat, ásványi anyagokat, nyomelemeket tartalmaznak. De vajon honnan tudjuk azt, melyik mag milyen betegségek tüneteinek enyhítésére alkalmas?
Karcagi cégünk, a Hunor Kft 2012 óta árusítja a hidegen sajtolt olajokat különböző vásárokban, nagyker- és kiskerforgalmat is bonyolítunk. Az egészségre gyakorolt hatásukról a legtöbb információt a vevőkkel folytatott beszélgetésekből tudjuk. A nálunk érdeklődő és telefonon rendelést leadó vevők sokszor számolnak be ugyanarról a jótékony, gyógyító hatásról egy-egy mag olajával kapcsolatban. Nagyon sok hasznos tapasztalatot megosztanak velünk. Ezekből leszűrjük a következtetéseket, hogy másoknak is tovább tudjuk adni, el tudjuk dönteni, hogy mikor kinek milyen tünetek esetén ajánljuk az olajakat. Sokszor a tünetek és az ajánlható gyógynövények is elég széles skálán mozognak, ezért hosszú idő alatt alakult ki a megfelelően ajánlható gyógynövény-variáció egy-egy betegségre. Természetesen mellékhatásokról itt nem beszélhetünk, csak az a kitétel érvényes, hogy naponta két kávéskanálnyi olajnál többet ne fogyasszunk, hogy az emésztési problémákat elkerüljük.
Nem ritka hogy a vevő csontritkulására mákolajat fogyaszt, de közben tapasztal vérnyomáscsökkenést is. Ez betudható az olajok erekre gyakorolt állapotjavító hatásának. A szőlő-, a csipkebogyó-, a kender-, a lenmag- és a mákolaj kiválóan alkalmas erre, sok pozitív visszajelzést kapunk. Az olajok ásványi anyagai és nyomelemei könnyen felszívódnak, és beépülnek a szervezetbe, ott fejtik ki a kedvező hatást, ahol arra éppen szükség van. Először kedvező irányú javulásról számolnak be vevőink, majd ez több havi kúrával állandósul.
Olyan is előfordult, hogy a pajzsmirigy-működés javítására szedett sárgabarackmag-olaj a lábdagadást is csökkentette a vevőnél. Ismert tény, hogy bonyolult folyamatok zajlanak a szervezetben, enzimek, hormonok termelődnek, s az egyik legnagyobb probléma az, ha valamilyen ásványi anyagból vagy nyomelemből hiány alakul ki. Tapasztalataink szerint ezek a hiánytünetek a legkülönfélébbek lehetnek. Ezeket a magok és a hidegen préselt olajok fogyasztásával csökkenteni tudjuk, esetenként nem csak egy, de több olajat is tudunk ajánlani. A kialakuló jótékony hatás az egész szervezetre érvényes.
Olajaink, például a repce, a napraforgó, a mustár, a kapor és a tökmagolaj saláták ízesítésére is alkalmasak. Számos receptet is találhatunk az interneten ezek felhasználására, segítségükkel változatossá tehetjük étrendünket. Vegetáriánusoknak és a paleo-táplálkozás kiegészítésére is ajánljuk!
Keresünk:
- Sárgabarack magot
- Bio kendermagot
- Csipkebogyómagot
- Vörös szőlőmagot
Kínálunk:
- Bio lenmagolaj
- Len
- máriatövis magolaj
- Mákolaj
- Csipkebogyó magolaj
- Sárgabarack magolaj
- Bio repceolaj
- Bio napraforgóolaj
- Bio kendermagolaj
- Bio mustármagolaj
- Dióbélolaj
- Tökmagolaj
Hubai Erika