Pioneer-hibridkukoricás gazdák nyerték a legtöbb díjat

Írta: Agrárágazat.hu - Hirdetés - 2020 december 31.

Az USA NCGA kukorica termésversenyén bebizonyosodott: a Pioneer® hibridkukoricák stabil hozamelőnyt mutatnak a verseny egészében.

 

pioneer kukorica

Don majdnem 30 tonnát aratott!

December 14-én hirdették ki az egyesült államokbeli Kukoricatermesztők Nemzeti Szövetsége (National Corn Growers Association – NCGA) által meghirdetett Kukorica termésverseny nyerteseit és azok a gazdák vitték el az első díjakat, akik Pioneer® hibridkukoricát vetettek – 13 országos és 219 tagállami szintű díjat nyertek. A nyertesek közül is kiemelkedett Don Stall a Michigan állambeli Charlotte-ból, aki mindent egybevetve a legmagasabb termést érte el 476 véka/hold hozammal (ez kukorica esetében 29.88 tonna/hektárnak felel meg), amelyet a Pioneer® P0720AM™ kukoricával érte el az első helyezést – ez volt a negyedik egymást követő év, amikor Pioneer® termék segítségével érték el ezt a címet. A Pioneer® hibridkukoricát termesztő gazdák összesen 41 államban értek el első vagy második helyezést.

 

Elérik a céljukat

„Gratulálunk az NCGA Kukoricahozam-verseny valamennyi győztesének, akik közül sokan számtalan kihívással néztek szembe, hiszen valamennyiüknek a globális járvány körülményei között kellett teljesíteniük”, mondta Judd O’Connor, a Corteva Agriscience egyesült államokbeli kereskedelmi üzletágának elnöke. „A verseny eredményei tükrözik azt, amit az idei betakarításkor is tapasztaltunk, hogy a legnépszerűbb Pioneer® kukoricák a versenyben részt vevő farmok többségében győztesként szerepeltek, átlagosan 4 véka/hold (negyed tonna/hektár) hozamelőnnyel – hozzásegítve a gazdálkodókat ahhoz, hogy nyerjenek, és ami még fontosabb, hogy elérjék a gazdálkodással kapcsolatos céljaikat.”

pioneer kukorica

 

Hurrikán és aszály ellenére

Annak ellenére, hogy a gazdák számos régióban küzdöttek rendkívüli körülményekkel, például szárazsággal, szélviharokkal és hurrikánokkal, még így is figyelemre méltó hozamokról tudtak beszámolni a betakarítási eredmények összesítésekor. A változatos vetőmagválasztékkal, amelyet különféle körülményekre nemesítettek, a Pioneer® hibridkukoricák kivételesen jól teljesítettek a versenyen – több mint 203 különböző Pioneer® termék szerepelt országos és tagállami szinten a győztesek között.

 

Évről évre jó hozamok

„A ma gazdálkodói számára sajnos nem idegenek a rendkívüli események és természeti csapások, de igazán lenyűgöző azt látni, hogy ennek ellenére évről évre a legjobb hozamokat érik el az intenzív gazdálkodási módszerek és a kategóriájukban legjobb vetőmagok együttes eredményeként”, mondta O’Connor. „A gazdák bízhatnak abban, hogy a Pioneer® a legjobb hibrideket kínálja céljaik eléréséhez és a gazdaságuk jövedelmének növeléséhez, hiszen ezekkel a hibridekkel több kukoricát takaríthatnak be földjeikről.”

pioneer kukorica

 

Izgalmas kategóriák

Az Egyesült Államok gazdái minden évben részt vehetnek az NCGA Kukoricahozam-versenyén. Arra tervezték, hogy bemutassa a modern hibridek genetikai terméspotenciálját, és lehetőséget adjon arra, hogy a gazdák tanulhassanak egymástól. A farmerek hat kategóriában versenyeznek, ezek a következők: öntözés nélküli (A és AA); no-till/strip-till (azaz talajművelés nélküli / sorközműveléses) öntözés nélküli (A és AA); öntözött, valamint az öntözött no-till/strip-till kategória. Az országos és a tagállami győztesek névsora, az elért hozamok és a hibridek neve a Pioneer.com/NCGA oldalon található.