fbpx

Magas műszaki színvonalú, kiemelkedően gazdaságos üzemeltetésű biomassza tüzelési rendszerek tervezése, gyártása, kivitelezése

Írta: Szerkesztőség - 2013 április 17.
Első lépésben egy tradicionális dán szalmabálás kazángyár által kifejlesztett, két évtizedes gyártási, és fejlesztési tapasztalattal bíró termékkör licencbe vétele valósult meg, és a nagyteljesítményű (2-800 kW) nagy bálás szalma tüzelésű kazánok hazai gyártása és értékesítése indult el. Ez a tevékenység már 3. éve folyik eredményesen.
A búzaszalma mellett jól eltüzelhető a kazánokban a megfelelően bálázott kukoricaszár és a repcebála is.
Jelenleg folyik egy fejlesztés a terményszárítók gazdaságos energiaellátására is, illetve tervben van az almos trágya optimális eltüzelésére alkalmas technológia megvalósítása is.
A nagy teljesítményű szalmás kazánok tipikus vásárlói a sertés-, és baromfitelepek, egyéb állattartó telepek, üvegházak, kertészetek, de nagyobb cégköz pontok, kis települések közösségi épületeinek fűtésére is alkalmasak.
Telepítésükhöz nem kell kazánház, a beüzemelés, bekötés gyors, egyszerű, a kazánok teljesen automatikus szabályozásúak, üzemeltetésükhöz egy átlagos állattartó telepen nem kell többletlétszám.
Az egyetlen megoldandó feladat a szalma szárazon tartása, amihez egy speciális átszellőző, de vizet át nem engedő, akár a bálaprizma méretére konfekcionált szövetet kínálunk.
A magyar és szlovák állattartó telepeken, élelmiszeripari üzemekben, önkormányzati és ipari épületekben telepített nagy kazánjaink több éve kifogástalanul működnek .
10-25 m Ft/év közötti gázszámla megtakarítást, és 1-2 év közötti megtérülést biztosítva a beruházóknak, figyelembe véve a szalmatárolási és kezelési költségeket is.
A cég kisebb teljesítményű (44-90 kW) kis kockabálás vegyes tüzelésű (szalma és fa), és 9-150 kW közötti teljesítményű, egyéb biomassza tüzelésű (termény, pellet, apríték, magmaradék, ocsú) kazánok tervezését, szállítását, telepítését is vállalja.
A közelmúltban született forgalmazási megállapodásunk az európai piac egyik meghatározó gyártójával, az osztrák Guntamatic céggel.
Azt reméljük, hogy a magas műszaki tartalmú és a gázfűtéshez közeli komfortot biztosító termékek piacán a szalmás technológiához hasonlóan gyors sikereket érünk el vásárlóink javára is.

E termékek családi házak, kisebb irodák, üzemek, mezőgazdasági telepek tüzelőanyag oldalról rugalmasabb (így biztonságos) és pénztárca kímélő fűtésére kínálnak megoldásokat.

A Guntamatic termékei esetében kiemelendő, hogy a termékek egy része megbízható módon alkalmas mezőgazdasági melléktermékek gazdaságos elégetésére.
A biomassza tüzelésű kazánok kis méretűek, igazodni tudnak a saját előállítású, vagy a lokálisan könnyebben beszerezhető tüzelőanyaghoz is.
Az importált kazáncsalád szintén egyszerűen, gyorsan telepíthető, teljesen automata.
Munkatársaink a helyszíni viszonyokhoz igazodva kínálnak optimalizált megoldásokat, bemutatják a magyar referenciahelyeket.
A pályázatokon túl egyéb pénzügyi konstrukciókkal (lízing, bérlet, esco finanszírozás) is segítséget nyújtunk megrendelőinknek.
A társaság valamennyi termékére helyi garanciát biztosít.
Sarusi-Kiss József,
ügyvezető igazgató
Szeretettel várjuk Hódmezővásárhelyen
az ÁLLATTENYÉSZTÉSI NAPOKON
2013.04.26-28. a B szektor 413-as standon!