fbpx

Majd’ 15 tonnát aratott az RAGT-bajnok!

Írta: Kalmár Nárcisz - 2020 január 27.

Ismét az AGROmashExpót választotta az RAGT, hogy rangos Termelői Versenyének győzteseit elismerje, és impozáns eredményeiket a világ elé tárja. Van is mire büszke legyen a francia vetőmagcég: a legjobban teljesítő gazdaság csaknem megduplázta az országos termésátlagot.

A tavalyi versenyben az RAGT nagyágyújának az RGT Mexininek jutott a fő szerep. E mellett azonban Duo kukoricahibridekkel is lehetett nevezni a termelők szabad választása szerint. Ebben az évben 115-en éltek a lehetőséggel. A versenyparcellák tavaly átlagosan 27 ha méretűek voltak (a minimum 20 ha volt), így a verseny összterülete ebben az évben 3105 ha volt. A versenyzők az összes terület átlagában 8,39 t/ha termésátlagot értek el, ami mintegy 26.051 t kukorica-szemtermést jelent. A verseny 8 győztese 7 különböző RAGT-hibriddel érte el a díjazásra méltó eredményt. Ezek a hibridek az RGT Lexxtour, az RGT Zanetixx, az RGT Urbanix, az RGT Phileaxx, az RGT Ligettixx, RGT Cadixxio Duo, és természetesen az RGT Mexini. A győztes hibridek száma bizonyította azt is, hogy az RAGT-hibridek bármelyike értő kezekben, a termőhelyet jól megválasztva kimagasló eredményre képes.

Lonsták János, az RAGT ügyvezetője

A díjazottak és terméseredményük:

RAGT Kukorica Termelői Verseny 2019

Fajta

Régió

Terület helye

Versenyző neve

Termés 14%-on (t/ha)

RGT Cadixxio Duo

DD

Iregszemcse

Jakab János

14,79

RGT Urbanix

ÉA

Kaba

Kun Attila

14,28

RGT Lexxtour

DA

Kunágota

Zsíros János

12,75

RGT Ligettixx

KM

Mélykút

Brandschott László

12,74

RGT Phileaxx

ÉA

Penyige

Varga Zoltán

12,54

RGT Mexini

ÉD

Chernelházadamonya

Répcevölgye 2001 Kft.

12,06

RGT Mexini

DD

Magyaratád

Lackovics Sándor

11,10

RGT Zanetixx

DD

Balástya

Kordás Péter

6,42

2020-ban is indul RAGT Termelői Verseny, amely rendkívüli nyereményekkel kecsegtet. A részletekről és a versenyszabályokról a megyében illetékes területi kollégáknál lehet érdeklődni.