fbpx

Már használható a Viballa® napraforgóban

Írta: Szerkesztőség - 2020 május 05.

A Corteva örömmel tájékoztatja partnereit, hogy a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal, a 6300/207-2/2020. NÉBIH határozatában, a Viballa® gyomirtó szer forgalomba hozatalát és felhasználását, napraforgó kultúrában parlagfű ellen, 2020. május 1-től 2020. július 31-ig engedélyezte.

A Viballa® felhasználható:

Napraforgó kultúrában posztemergensen, a kultúrnövény 6 leveles állapotától a vegetatív növekedési stádium végéig (csillagbimbós állapot előtt), 1,0 l/ha-os dózisban, 200-300 l/ha lémennyiséggel, földi géppel kijuttatva. Hagyományos és herbicid toleráns napraforgó hibridekben egyaránt alkalmazható.

A készítmény levélen keresztül fejti ki hatását, ezért a kijuttatást arra az időpontra kell időzíteni, amikor a parlagfű teljes mértékben befejezte a csírázást. A készítmény kijuttatására optimális időpont a parlagfű 6-8 leveles fejlettsége, de a parlagfű 30 cm-es nagyságáig hatékonyan alkalmazható a túlfejlett gyomnövények elleni védekezésre is. A Viballa® hatékonyan irtja a fehér libatopot és a selyemmályvát is. A készítményt önmagában kell kijuttatni, más növényvédő szerrel nem keverhető. Más gyomirtó szerek használata után legkorábban 7-10 nap múlva alkalmazható. A készítmény használata a vetésforgót nem befolyásolja.

Forgalmazási kategória: I.

Előzetes termelői regisztráció szükséges

A felhasználók kötelesek bejelenteni a Viballa® kijuttatás helyét és tervezett idejét, a kezelések megkezdése előtt.

A bejelentés érdekében, a kérelmezőnek a https://my.corteva.com/viballa – honlapon előzetesen regisztrálni szükséges.

Tájékoztatjuk Tisztelt Partnereinket, hogy a regisztráció során megadott adatok továbbításra kerülnek a területileg illetékes megyei kormányhivatalok felé, ahol azokat a határozatnak megfelelően rögzítik. Ezzel a hatóság részére történő bejelentés teljesül.