fbpx

Jelentős fejlesztésekkel a piacon

Írta: Agrárágazat.hu - Hirdetés - 2021 március 16.

CHRONO: nagysebességű vetési technológia

 

Chrono

 

Precíziós gazdálkodás a legmagasabb szinten: a CHRONO termékcsalád új, elektromos hajtású, maximális pontosságú műtrágya-adagolójának köszönhetően.

 A 2021-es szezonban a MASCHIO GASPARDO a nagy sebességű, precíziós CHRONO 300 és 700 vetőgépekhez (mindig az ISOBUS kommunikációs protokollal) az új, elektromos meghajtású műtrágyaadagoló-rendszert kínálja. A rendszer az egyes csoroszlyákhoz kapcsolt, ISOBUS-vezérlésű villanymotorokkal hajtott elosztókon alapszik. Ez az újítás lehetővé teszi a CHRONO számára, hogy javítsa a precíziós gazdálkodás egyéb funkcióit, amelyek szintén nélkülözhetetlenek a műtrágya-kijuttatáshoz (dózisváltozás és szakaszvezérlés). Az elektromos meghajtású és ISOBUS-kommunikációval ellátott mikrogranulátumos műtrágya-adagolók továbbra is elérhetők.

 

Chrono

 

A legújabb frissítés növeli a megművelt területek digitalizálását (manapság ez elengedhetetlen a Mezőgazdaság 4.0 szempontjából). Az előnyök a terepen végzett munka nyomon követését is érintik, amint azt az új EU-politika is megköveteli a „Termelőtől az asztalig” szemléletével összhangban. Opcióként traktorfüggetlen oleo dinamikus rendszer is rendelkezésre áll a hatékonyság és a funkcionalitás növelése érdekében. Ez a kiegészítés lehetővé teszi a CHRONO összekapcsolását alacsonyabb hidraulikai teljesítményű traktorokkal, így csökkentve a vetés működési költségeit.

A vetőegység továbbra is az a tesztelt és díjnyertes, elektromos meghajtású pneumatikus vetőmagszállító-rendszer, amely akár 15 km/h vagy nagyobb sebességű üzemeltetési sebességet is lehetővé tesz.

Legyen szó hagyományos talajművelésről, minimális talajművelésről vagy akár direktvetésről, a CHRONO a vetőmag méretétől függetlenül garantálja a legnagyobb pontosságot a vetőmag lehelyezésében.

 

Chrono

 

A vetőmag elosztására és szállítására szolgáló két független pneumatikus rendszer csak néhány a CHRONO erősségei közül, amelyek garantálják a vetőmag tökéletes lehelyezését, még alacsony munkasebességeknél vagy kis magoknál is. (Repce- vagy cukorrépamag esetén például csökkenthető a légáramlás, mivel a kis magok sekély talajművelést igényelnek).

Az elosztóegységet úgy tervezték, hogy az alkatrészek minimális kopásnak legyenek kitéve, és a rendszer maximális megbízhatóságot biztosításon minden munkakörülmény között, csökkenthető legyen vele mind az általános karbantartási költség, mind pedig az állásidők. Kefe nélküli villanymotorok biztosítják a magok mozgását, míg a gumiharang a tárcsával együtt mozog, csökkentve ezzel a súrlódásból eredő magtörést.

A CHRONO vetőegység alacsony méretei (115 cm) és a vetőmagtartály (94 cm) mögött elhelyezkedő mikrogranulátor könnyű rakodást tesznek lehetővé, és a feltöltésnél könnyen hozzáférhetők.

 

Chrono

 

A CHRONO AIR SPRING rendszerének köszönhetően a vetés kötött vagy enyhén kötött talajnál is lehetséges. Ennek a rendszernek köszönhetően vetőegységenként 300 kg nyomást gyakorolhatunk a talajra. A kezelő a traktorfülkéből az ISOBUS terminálon állíthatja be a szükséges nyomást, lehetővé téve a nagy sebességű vetést minden körülmények között.

A CHRONO vetőegység a CHRONO 300 és 700 típusú vetőgépeken található. A teleszkópos kerettel rendelkező CHRONO 306 6-soros, 70, 75 és 80 cm-es sortávolsággal, míg a CHRONO 708 (félig-függesztett vetőgép) 8-soros, 70 vagy 75 cm-es sortávolsággal. Ez a két vetőgép felszerelhető 1200, illetve 1600 liter űrtartalmú műtrágyatartállyal. A CHRONO ezért ideális eszköz a nagy sebességű vetéshez, miközben magas szintű pontosságot biztosít különböző körülmények között (a munka típusa, a vetőmag mérete, különböző hidraulikus teljesítményű traktorokhoz való csatlakozás).

 

Chrono

 

Videó a Maschio Gaspardo CHRONO gépről:

 

További cikk Maschio Gaspardo gépekről.