mAXI-NET – Március 31-től országos

SAJTÓKÖZLEMÉNY
2015.03.30.
 
Március utolsó keddjétől országosan is elérhető a mAXI-NET gép- és eszközfüggetlen RTK korrekciós rendszer, valamint minden funkciójában működik a maxi-net.hu weboldal, amely tartalmaz minden, a mAXI-NET-tel kapcsolatos tudnivalót.
 
A 2015. január 1-jével elindult, az AXIÁL Kft. által üzemeltetett mAXI-NET gép- és eszközfüggetlen RTK korrekciós rendszer bázisállomás-telepítései márciusban befejeződtek, március 31-től a szolgáltatás már országosan is elérhető.
 
A mAXI-NET földi korrekciós rendszer a navigációs műholdvétel kiegészítéseként biztosítja precíz, szántóföldi munkavégzést. A telepített 45 darab bázisállomás segítségével a hálózatba kötött RTK rendszer nagy pontosságú korrekciós jelet képes küldeni az ennek vételére alkalmas GPS eszköz számára. A rendszer nemzetközi szabványnak megfelelő RTCM jelformátumának köszönhetően sok gyártó előtt nyílik meg a mAXI-NET használata, függetlenül az adott gazdaságban üzemeltetett gépek és eszközök márkájától.
 
Annak érdekében, hogy a mobilhálózatos korrekciós szolgáltatás a területek lehető legnagyobb részén kihasználható legyen, 2 db SIM kártya kezelésére alkalmas eszközt használ a cég. Ez az eszköz egyszerre két mobiltelefon szolgáltató kártyáját, hálózatát és adatait kezeli, ezzel növelve a korrekció lefedettségét, elérhetőségét. 
A mAXI-NET működéséről, funkcióiról bővebb információt a maxi-net.hu weboldalon szerezhet, amely szintén március 31-étől tekinthető meg teljes pompájában. A honlap a közérdekű adatok mellett tartalmazza a folyamatosan bővülő Gyakran Ismételt Kérdések (GYIK) és a Letöltések (képek, videók és dokumentumok) menüpontokat, amelyek további segítséget jelentenek az érdeklődőknek. Sőt, a Fórum menüpont lehetőséget ad minden regisztrált felhasználónak, hogy megoszthassa saját tapasztalatait másokkal. A weboldalon történő regisztráció nem kötött előfizetéshez, így bárki ingyenesen hozzászólhat a Fórum témáihoz.
 
Aktuális AXIÁL rtk technika