fbpx

Megalakult a Juh és Kecske Ágazatért Egyesület

Írta: Csomor Zsolt - 2019 október 04.

A 79. OMÉK második napján megalakult a Juh és Kecske Ágazatért Egyesület, amelynek elnökévé dr. Mezőszentgyörgyi Dávidot választották.

Zászlós Tibor a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara alelnöke, a Magyar Állattenyésztők Szövetség elnöke kezdeményezésére indult a folyamat a juh és kecske ágazati elismert szakmaközi szervezet létrehozására.

Az egyeztetésekbe a Juh Terméktanács, a Magyar Juh- és Kecsketenyésztők Szövetsége és a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara Állattenyésztési és Beszállítóipari Osztálya kapcsolódott be. A három szervezet 2019 júliusában Munkacsoportot állított fel, melynek vezetésére Dr. Mezőszentgyörgyi Dávidot, tagjainak pedig Dr. Jávor Andrást, Bögréné Bodrogi Gabriellát és ifj. Csomai Gézát kérte fel.

A Juh és Kecske Ágazat Szakmaközi Szervezet létrehozásra létrejött Munkacsoport ülésein megállapodtak, hogy új egyesület létrehozását kezdeményezik annak érdekében, hogy az új divízió legyen alapja az elismert szakmai szervezetnek. Ennek eredményeként a 79. OMÉK második napján megalakult a Juh és Kecske Ágazatért Egyesület, mely elnökévé dr. Mezőszentgyörgyi Dávidot választotta.

A kezdeményezés az első, és egyben talán legfontosabb lépés, mely évtizedek óta tartó problémák megoldására adhat lehetőséget. Az egyesület az alapítók szándéka szerint lehetővé teszi, hogy a jövőben megalakítsák az elismert Juh és Kecske Ágazat Szakmaközi Szervezetet.