fbpx

Megújult a mezőgazdasági álláslehetőségeket kínáló portál

Írta: Barna Ferenc - 2022 augusztus 24.

A mezőgazdasági álláslehetőségeket kínáló internetes oldal megújult, most már magyar nyelv mellett ukránul is elérhető a „munkaszuret.hu”. A frissítés célja, hogy segítse az ukrajnai menekültek számára az álláshoz jutást. Az online felületen a tárca összegyűjtötte azokat az idénymunkákat, melyek lehetőséget kínálnak a háborúból hazánkba menekülőknek.

Mezőgazdasági munkaerő
A portálon gyorsan kereshetnek mezőgazdasági vagy élelmiszeripari munkát az érdeklődők (fotó: Horizont Média/Barna Ferenc)

A portál összeköti a munkaerőpiaci szereplőket

A 2020-ban indult, mezőgazdasági munkákat kínáló weboldalon gyorsan és egyszerűen kereshetnek munkatársakat a vállalkozások, és találhatnak állást az idénymunkások.

A cél, hogy a portál összekösse a munkaerőpiaci szereplőket, ennek megfelelően az ágazatokat külön alkategóriákra bontva lehet az oldalon munkát keresni.

A kormány az ukrán menekülteken kívül a magyar gazdálkodókat is támogatja az oldal megújításával ebben a nehéz időszakban, hiszen a szüret közeledtével nagy szükség van az élő munkaerőre.

Cégek, vállalkozások munkalehetőséget rögzíthetnek

A felületen a sikeres regisztráció után, még a következő kötelező adatokat kell megadni a munkalehetőség rögzítéséhez:

  • cég neve;
  • cég pontos címe;
  • elérhetőségek (e-mail cím és telefonszám);
  • cég ágazata;
  • cég leírása.

Az orosz–ukrán háború elhúzódott, és az elhibázott brüsszeli szankciók miatt nehezebb helyzetbe kerültek az Ukrajnából hazánkba menekülők. Cél, hogy azok, akik átmenetileg Magyarországon élnek, jövedelemhez jussanak. Ennek érdekében az oldalon a munkalehetőségek ukrán nyelven is elérhetővé váltak.

Forrás: AM Sajtóiroda