fbpx

Minimalizálja a szemtörést, kisebb a környezeti terhelés

Írta: Szerkesztőség - 2021 február 15.

Az új szemestermény-tárolási technológia hatékonyabb és kíméletesebb, mint a hagyományos rendszerek. A megközelítőleg 662 millió forintból, 364 millió forint hazai és uniós támogatással megvalósult projekt innovatív anyagmozgatási, silótöltési és siló-átszellőztetési rendszerrel egészíti ki a szemestermény-szárítást és –tárolást.

 

Nagylétszámú állattartó telep

Nagylétszámú állattartó telep (Fotó: Barna Bence)

 

Szabadesés-mentes technológia

A hódmezővásárhelyi Dió 896 Kft. által megvalósított töltési technológia szabadesés-mentes, így minimalizálja a szemtörést, csökkenti a szálló port. A továbbfejlesztett átszellőztetési rendszerrel homogén nedvesség- és hőmérséklettér biztosítható. A kilépő levegő tisztításával csökken a környezetterhelés. Az újszerű technológiának köszönhetően javult a rendszer hatékonysága, üzembiztonsága.

A fejlesztési munkák elvégzéséhez a vállalkozás kiegészítő technológia eszközöket vásárolt a gabonatárolóhoz és tisztítógéphez, valamint elkészültek a gabonatároló siló és tisztítógép alépítményei.

 

A magyar magántulajdonú Dió 896 Kft.

1996-os megalakulásától vegyi anyagok, mezőgazdasági anyagok és tisztítószerek kereskedelmével foglalkozott, majd 2005-től megkezdte termékpalettájának átalakítását. A cég műtrágyákkal, majd növényvédő szerekkel bővítette kínálatát, integrációs tevékenységet folytat, növényvédelmi szolgáltatást nyújt ügyfeleinek, valamint terménytisztítást, –szárítást és -tárolást végez partnereinek.

Az innovatív, környezetkímélő megoldások segítenek a fenntartható és minőségi mezőgazdaság, mint cél elérésében.

 

Forrás: MTI

Összeállította: Barna Ferenc