fbpx

Mintegy 200 millió forintos turistaház-felújítási program a pilisi erdőkben

Írta: - 2014 február 20.

Mintegy 200 millió forintos turistaház-felújítási program a pilisi erdőkbenBudapest, 2014. február 19., szerda (MTI) – Mintegy 200 millió forint értékű turistaház-felújítási program zajlik a pilisi erdőkben – közölte a Pilisi Parkerdő Zrt. szerdán az MTI-vel.

A társaság közlése szerint a program részeként tavaly megújult a Som-hegyi turistaház, az idén pedig a Fekete-hegyi kulcsosházban és a Kőhegyi menedékházban folyik teljes külső-belső felújítás.

A Som-hegyi turistaház a Pilisi Parkerdő Zrt. által megvalósított, a Magyar Fejlesztési Bank Zrt. és az erdőgazdaság saját forrásaiból finanszírozott nettó 70 millió forintos beruházással teljesen megújult. A kirándulókat kibővült szállástér, hideg-meleg vizes zuhanyzó, hangulatos veranda, valamint felújított konyha fogadja a fával fűtött épületben. A kulcsosházként működő épületet tavaly október 29-én ünnepélyes keretek között Orbán Viktor miniszterelnök adta át – emlékeztet a tájékoztató.

A Kőhegyi menedékház felújításába a múlt év őszén fogott bele a Pilisi Parkerdő Zrt. A felújításra összesen több mint 50 millió forintot költ a társaság. A munka ez év tavaszán fejeződik be.

A Fekete-hegyi kulcsosház Kesztölc és Pilisszentlélek között, a Fekete-hegy ormán található. A felújítás legfontosabb szempontja az volt, hogy a ház komfortját lehetőség szerint a mai igényekhez igazítva, őrizze meg a bakancsos menedékház jellegét – olvasható a közleményben.

MTI 2014. február 19.