fbpx

Moduláris szerkezetű hídmérleg kifejlesztése a Jakab Mérleg Szerviz Kft.-nél

Írta: Szerkesztőség - 2019 március 13.

Tapasztalataink során megállapítottuk, hogy a nagy méretek és a több tonnás elemek súlya megnehezítette a gyártást, a szállítást és az üzembe helyezést, szerelést.

hídmérleg

Az alvázak gyártása az országban jelenleg két helyen történik: az Alföldön és a Dél-Dunántúlon. Ez jelentősen megnöveli a mérlegek árát, mert a szállítás többletköltséggel jár (a hidakat összeszerelt állapotban szállítják, speciális járművekkel, a széles áru szállítása miatt csak útvonalengedéllyel szállíthatók). Továbbá a nagy súly a le- és felrakodást is nehezíti, mivel az elemeket nagy teljesítményű autódaru segítségével lehet mozgatni. Ekkora darut nem minden esetben lehetséges a telepítés helyszínének közelében bérelni, a logisztikai lehetőségeket is számba véve a rugalmas munkavégzés olykor nem vagy nehezen megvalósítható.

Fejlesztésünk ennek a problémának a megoldására, a hídalváz mobilisabb kivitelezésére specializálódna. A fejlesztéssel az elemrészek súlyminimalizálását célozzuk meg, a járófelület megerősítésével a kerekek nyomvonalában. Az újnak számító konstrukciós megvalósítással egyedülálló fejlesztés lesz az országban, de a környező országokban működő versenytársainkkal szemben is. A konstrukciónk segítségével egy mobilabb mérleget kapunk, amit egy kisebb darus tehergépkocsival is könnyedén lehet szállítani és mozgatni. Szükség esetén a megrendelő kérésére, gépkocsiparkunk lehetővé teszi, hogy saját darus tehergépkocsinkkal is meg tudunk oldani a szállítás és beüzemelés lebonyolítását. Ezáltal a munkaerőigény és a beüzemelés költsége is jelentős mértékben csökkenne.

www.jakabmerleg.hu

[email protected]

92/511-496

06/30/9397-840