fbpx

Most még erősebben a biztonság és a minőség szolgálatában

Írta: Szerkesztőség - 2020 május 20.

Ma, amikor mind az épített környezetben, mind a mezőgazdaság vagy az ipar világában számos egészségbiztonsági és minőségellenőrzési követelmény vesz körül minket, döntő jelentőségű a megfelelő laboratóriumi háttérrel, partnerrel való együttműködés.

Ipar, agrárium, környezetvédelem

A Mertconrol Csoport több mint 65 éve van jelen a minőségellenőrzés területén Magyarországon: a társaság a megalakulása óta volt állami ellenőrző szervezet, majd néhány nemzetközi minőségellenőrző szervezet leányvállalata. Az utóbbi másfél évtizedben a hazai piacon egyedüliként 100%-ban magyar tulajdonú társaságként működik Mertcontrol Hungary Kft. néven, és képviseli partnereit – immár a kenőolajok, üzemanyagok és környezetanalitikai minták terén is, miután 2013-ban a Mertcontrol Hungary Kft. megvásárolta az e szakterületén országos hírnévvel rendelkező Metric Kft.-t, amely azóta Mertcontrol Metric Kft. néven tagja a Mertcontrol Csoportnak. Idén pedig csatlakozott a Mertcontrol Grouphoz Magyarország egyik legjelentősebb talajvizsgáló laboratóriuma: a HL-LAB, ezzel jelentősen továbbá bővítve a Mertcontrol vizsgálati palettáját.

Szakmai támogatást adnak

A Mertcontrol Csoport saját akkreditált mintavevő hálózatán keresztül minőségi és mennyiségi ellenőrzéseket végez mezőgazdasági termények, talajok, műtrágyák, környezetvédelem (ivóvíz, fürdővíz, szennyvíz, felszíni és felszín alatti vizek, technológiai vizek, hulladékok), élelmiszer-, ásványolaj-, valamint fémipari területeken, mind Magyarországon, mind a környező országokban.

A minőségellenőrzéshez kapcsolódó laboratóriumi vizsgálatokat a három telephelyen található akkreditált laboratóriumokban végzik. Kerepesen főként terményvizsgálatokat, Komáromban környezetvédelmi-, ásványolaj- és fémipari vizsgálatokat, Debrecenben pedig talaj-, gabona-, környezetvédelmi és élelmiszer-vizsgálatokat végzik. Szakértőik a mezőgazdaság, a környezetvédelem, és a kémiai biztonság területén adnak szakmai támogatást a megbízók részére.

Európa- és világszerte

A Mertcontrol nemzetközi hálózata lehetővé teszi, hogy ma már Európa szinte bármely pontján magas színvonalon az ügyfeleink rendelkezésére álljon, személyre szabott szolgáltatáscsomaggal. Mivel nemzetközi szervezetek által regisztrált tevékenységet folytatnak, ezért az általuk kiadott certifikátokat a gazdasági élet minden szereplője világszerte elismeri és elfogadja.

Ajánlat létesítményüzemeltetőknek

A Mertcontrol akkreditált mintavételi és laborvizsgálati szolgáltatásokat is végez. Ez különösen azért fontos, mert például a Legionella által okozott fertőzési kockázatot jelentő közegekre, létesítményekre vonatkozó közegészségügyi előírásokról szóló rendelettel az olyan közforgalmú létesítmények, amelyekben Legionella-expozíció szempontjából kockázatot jelentő közegek találhatóak, Legionella-kockázatértékelést kell készíteni. A Legionella-fertőzés szempontjából kockázati közegnek tekintendő minden olyan épített

vízrendszer, amelyben egyrészt 20-50 °C hőmérsékletű víz van. Másrészt ott, ahol a rendszerben fennáll a pangó vízterek kialakulásának lehetősége – például a nagy kiterjedésű rendszerekben, amelyekben nem egyenletes, vagy nem minden ponton biztosított az áramlás, illetve a hosszabb-rövidebb ideig áramlás nélküli rendszerek. Harmadrészt ott, ahol a rendszerben (üzemszerű működés során vagy havária esetén) finom eloszlású vízpermet (aeroszol) képződik.

Partner a felelősségben

A jogszabályi előírások betartásáért a létesítmény üzemeltetője, annak hiányában a tulajdonos a felelős – de fontos tudni, hogy egyetlen érdekelt cég sincs egyedül e felelőséggel! A Mertcontrol Group alábbi szolgáltatásai segítenek Önnek, hogy a rendelet által előírt követelményeknek megfeleljen! Miben segít a Mertcontrol? Kockázatértékelést végez helyszíni szemle alapján; javaslatok tesz a kockázatcsökkentő intézkedésekre; akkreditált mintavételt és Legionella-vizsgálatot biztosít, egyben szakértői támogatást nyújt.

A kapcsolódó szolgáltatások is fontosak: további akkreditált mikrobiológiai és kémiai vizsgálatok különböző mintatípusból (pl. ivóvíz, szennyvíz, fürdővíz, felszíni- és felszín alatti víz, emulzió); környezetvédelmi és munkaegészségügyi mérések; környezetvédelmi szakértői szolgáltatások.

MERTCONTROL GROUP