fbpx

Új szín, új összeszerelő üzem a klasszikus MTZ-nek

Írta: Szerkesztőség - 2024 február 18.

A minszki traktorgyár befejezte az átállást az új színkombinációs megjelenésre, amely így egységessé vált a teljes BELARUS traktorcsaládra nézve. A minszki traktorgyár egy üzbég partnerrel együtt gyapottermesztő traktorok összeszerelő üzemét hozza létre.

MTZ

Az új színkombinációs megjelenésre való átállás 2019-ben kezdődött el az új típusok bemutatkozásával, amely a napokban, a már csak belföldi, illetve orosz piacra gyártott, nálunk is jól ismert MTZ-82.1 traktor átöltöztetésével fejeződött be. A BELARUS traktorok hosszú ideig két színűek voltak: piros motorháztető, sárvédők, fekete váz, szürke kerékfelnik, valamint a kék burkolat, fekete váz és fekete, illetve szürke keréktárcsás a belpiacos 82.1 típusú erőgépeknél. Most már minden sorozatmodellt túlnyomórészt piros színnel fényeznek – írja laptársunk, a GÉPmax. A piros szín túlsúlyával azt sugallják, hogy a traktor könnyen kezelhető.

Közben az MTZ OJSC vezérigazgatója bejelentette, hogy Fehéroroszország és Üzbegisztán közös traktorgyártást kívánnak fejleszteni. Ez idén egy kísérleti projekttel indul – Fehéroroszország és Üzbegisztán az MTZ-80H gyapottermesztő traktorokat kibocsátó, összeszerelő üzemet hoz létre. Az elmúlt évben több mint 4 ezer traktort szállítottak ide, ami értékesítési rekord a régióban.