fbpx

Nagy pénz jön a hazai géppiacba

Írta: - 2018 február 28.

80 milliárdos keretet nyitnak mezőgazdasági gépek gyártására, forgalmazására, vásárlására – a Magyar Fejlesztési Bank (MFB) célja az, hogy kedvező kamatozású és feltételrendszerű finanszírozási lehetőséget nyújtson a kis- és középvállalkozásoknak.

A Mezőgazdasági Gépgyártó- és Forgalmazó Finanszírozási Hitelprogram 30 milliárd forintos keretet biztosít a Magyarországon bejegyzett vagy az Európai Gazdasági Térség területén székhellyel és Magyarországon fiókteleppel, telephellyel rendelkező mezőgazdaságigép-gyártók gyártókapacitásának fejlesztésére, az értékesítésük bővítésére, a forgalmazás elősegítésére.

A futamidő beruházási hitel esetén legfeljebb 15 év, forgóeszköz-, illetve készletfinanszírozó hitelnél max 6 év, minimum 150 millió, maximum 3 milliárd forintig. Sajáterő csak beruházási hitel igénylése esetén szükséges minimum 10 százalék erejéig.

A Mezőgazdasági Vevőfinanszírozási Hitelprogram és a Mezőgazdasági Vevőfinanszírozási Zárt Végű Pénzügyi Lízing Program együttes keretösszege 50 milliárd forint.

A konstrukciók olyan új mezőgazdasági gépek beszerzését finanszírozzák kedvező feltételekkel, amelyeket Magyarországon bejegyzett székhellyel, vagy az Európai Gazdasági Térség területén székhellyel és Magyarországon fiókteleppel, telephellyel rendelkező mezőgazdasági gépgyártó állított elő, és maga vagy a vele szerződő gépkereskedő értékesít.

A futamidő akár 7 év is lehet, a finanszírozási összeg minimum 1 millió forint, maximum 100 millió forint – adta hírül az MTI.

Szerkesztőség