fbpx

A DowDuPont™ mezőgazdasági divíziója 2019. júniustól Corteva Agriscience™ néven különálló vállalatként tevékenykedik

Írta: - 2018 február 28.

A DowDuPont(NYSE: DWDP) mezőgazdasági divíziója 2018. február 26. bejelentette a tervek szerint 2019. június 1-jével különváló vállalat nevét. A tervezett mezőgazdasági vállalat neve Corteva Agriscience™ lesz – a „Corteva” a szív és a természet szavak kombinációjából ered. A Corteva Agriscience™ megtestesíti a vállalat azon célját, hogy emelje a termelők és a fogyasztók életminőségét, fenntartva ezt a folyamatot az eljövendő generációk számára is.

Izgalmas utazás veszi kezdetét

A Corteva Agriscience™-be három üzletág kerül, amelyeknek generációk óta erős kapcsolata van a gazdálkodókkal. Az új név magában hordozza a hagyományaink tiszteletét és azt az elkötelezettséget, amivel a jövőben is nagy mértékben kívánunk hozzájárulni a gazdálkodók termelékenységének növekedéséhez, és a termékeiket fogyasztók egészségéhez és jólétéhez. Az iparági viszonylatban is egyedülállóan kiegyensúlyozott termékportfoliójával, a közel egy évszázada halmozódó mezőgazdasági szakértelmével és a páratlan innovációs képességével a Corteva Agriscience™ vezető mezőgazdasági vállalat lesz, amely a teljes élelmiszeripari értéklánccal együttműködik annak érdekében, hogy biztosítva legyen az egészséges élelmiszerek kínálata – mondta James C. Collins Jr., a DowDuPont Mezőgazdasági Divíziójának operatív igazgatója.

A Corteva Agriscience™ egyesíti a DuPont Növényvédelmi üzletágát, a DuPont Pioneert és a Dow AgroScience-t, így hozva létre egy, az iparágában meghatározó, egyedülálló mezőgazdasági vállalatot, amely vezető pozícióval bír a vetőmag-technológia, a növényvédelem és a mezőgazdasági felhasználású digitális technológia piacán.

Továbbra is nagy energiát fektetünk be a már elismert, prémium kategóriás mezőgazdasági márkáink, így a Pioneer®, a Mycogen®, a nemrég bevezetett Brevant™ vetőmagok, vagy a díjnyertes növényvédelmi termékeink, mint az Aproach® Prima gombaölőszer és az Arylex™-et tartalmazó Quelex™ gyomirtó fejlesztésébe, miközben új termékeket is piacra dobunk – hangsúlyozta James C. Collins Jr.

Azon felül, hogy bejelentették a tervezett vállalat nevét, bemutatták a Corteva Agriscience™ vállalati arculati elemeit és logóját (www.corteva.com) a Commodity Classic-on, az Egyesült Államok legnagyobb termelői vásárán.

A tervezett vállalat székhelye az egyesült államokbeli Wilmingtonban (Delaware állam) lesz, itt kapnak helyet kulcsfontosságú vállalati támogató funkciók. A Johnstonban (Iowa) és Indianapolisban (Indiana) lévő telephelyek globális üzleti központként működnek majd, innen irányítják az üzletágakat, az üzleti támogató funkciókat, a kutatás-fejlesztést, a globális ellátási láncot, az értékesítést és a marketing tevékenységet.

A DowDuPont számos eseményen segíti majd az új márkanév ismertségének növelését a divízió különálló vállalattá alakulásának időpontjáig.

Összeállította: Kalmár Nárcisz