fbpx

Lovat gázolt a Renault

Írta: Barna Ferenc - 2021 szeptember 07.

Augusztus utolsó napjának reggelén Mecséren, a Fő úton egy ló elszabadult, és kifutott az útra. Az érkező személyautó az ütközést nem tudta elkerülni, a lovat elgázolta.

 

lóvas baleset mezőgazdaságMezőgazdaságban alkalmazott állat szalad ki az úttestre (Fotó csak illusztráció, forrás: Pixabay)

 

A sérült lovat el kellett altatni

A járművezető a balesetet megpróbálta elkerülni, észlelésekor fékezett és kormányzással megpróbálta kikerülni az ütközést. Nem járt sikerrel, így elütötte a lovat.

Az állat az az ütközésben olyan sérüléseket szenvedett, hogy el kellet altatni. A gépjárműben is súlyos anyagi kár keletkezett a baleset eredményeként.

A kár elsősorban a ló gazdáját terheli, fontos, hogy ilyenkor az állattartónak legyen biztosítása.

 

Júniusban 8 km-re otthonától fogott be egy lovat a vízirendőr

A mezőgazdaságban alkalmazott és tartott haszonállatok kapcsán esetenként előfordulhat, hogy a szélsőséges időjárás, fronthatás, vagy pont emberi, felelőtlen magatartás miatt elszabadulnak, és gazdátlanul kóborolnak az állatok. Ilyenkor értesíteni kell a hatóságokat, illetve óvatosan kell megközelíteni és befogni őket, ha szakképzettnek érezzük magunkat.

Az állatokkal kapcsolatos veszélyre hívta fel a figyelmet a Hód-Mezőgazda Zrt. is, igaz elsősorban a rendezvényükhöz kapcsolódóan.

 

Forrás: BaleseInfo