fbpx

Az Év Agrárembere 2020 döntőse: Nagypál Zsolt

Írta: Szerkesztőség - 2021 április 24.

Nagypál Zsolt a Szolnoki Főiskolán végzett külkereskedelmi közgazdászként, majd a Budapesti Műszaki- és Gazdaságtudományi Egyetemen szerzett másoddiplomát gazdasági elemzőként. Feladatai maximális ellátásához elvégezte a mérlegképes könyvelői képzést is.

 

Nagypál Zsolt, Szántóföldi növénytermesztés kategória
Nagypál Zsolt, Szántóföldi növénytermesztés kategória

 

Kontrollerként pénzügyi elemzésekkel, üzleti tervezéssel foglalkozott. Gazdasági vezetői pozíciót töltött be a Securitas Kft.-nél, majd a Konica Minolta Magyarország Kft.-nél, utána egy nemzetközi érdekeltségű környezetvédelmi szervezet pénzügyi osztályvezetője lett.

2013-ban, visszatérve a gyökerekhez, a mezőtúri MENTÉSZ Zrt. értékesítési vezetője, majd vezérigazgatója. A NAK Mezőtúri Települési Agrárgazdasági Bizottság tagja, a Mátragabona Mátravidéki Gabonatermelők Mezőgazdasági Szövetkezet igazgatósági tagja, s a Magyarországi Rizstermesztők és Feldolgozók Országos Szövetségének elnöke. A 25 vállalkozást képviselő szövetség vezetőjeként fontosnak tartja megismertetni a magyar emberekkel a hazai, kiváló minőségű rizseket és a belőlük készített puffasztott és más élelmiszeripari termékeket.

2020-ban az Év Mezőtúri Vállalkozója Díjat vehette át. Fontos számára a fiatal mezőgazdász-generáció nevelése. Vállalkozásában szakmai gyakorlati lehetőséget biztosít a közép- és felsőfokú tanulmányaikat végző fiatalok számára. A kiemelkedő teljesítményt nyújtóknak tanulmányaik befejezésével munkalehetőséget ajánl fel, ezzel is ösztönözve a vidéken maradást. A puffasztott rizsből készült termékekkel rendszeresen támogatja a helyi sportrendezvényeket, kulturális és gyermekprogramokat, ezzel is népszerűsítve az egészséges táplálkozást. Környezetvédőként az ökológiai gazdálkodás híve, folyamatosan növeli a cég használatában lévő bioterületek arányát. Sportemberként elkötelezett az egészséges és minőségi élelmiszergyártás felé, ennek keretében vállalkozásával gluténmentes puffasztott termékek előállításába kezdett, és Moonrice márkanév alatt hamarosan vadonatúj termékcsaláddal jelenik meg a piacon.

 

Válasszuk ki együtt az Év Agráremberét! Szavazzon Ön is ITT!