fbpx

NAK Szántóföldi Napok számos újdonsággal

Írta: Csomor Zsolt - 2019 május 24.

Az idei évben 2017 után ismét a Mezőfalvai Zrt. adott otthont az immár III. NAK Szántóföldi Napok és Agrárgépshow rendezvénynek. A kora délelőtti kapunyitás utáni program, a MEGFOSZ szántóföldi gépshowja rendkívül sok érdeklődőt vonzott, ahol működés közben láthattak számos munkagépkapcsolatot.

Nem csak mozgásban, álló helyzetben is szemügyre lehetett venni a különböző gépeket, többek között kombájnokat, traktorokat, mobil terményszárítókat és bálarakodókat. A több mint 9 ezer négyzetméteren 55 kiállító vonultatta fel a legújabb technológiákat és gépes újdonságokat.

A délelőtti megnyitón Jakab István, a Magosz elnöke, a parlament alelnöke úgy fogalmazott, hogy jelentős a kontraszt az egykori első, 1991-es gazdaexpóhoz képest, hiszen míg az meglehetősen visszafogott volt, addig a mostani bemutatón a csúcstechnikát lehet megcsodálni.

Győrffy Balázs, a NAK elnöke azt emelte ki, hogy a gazdák igénye hívta életre a szántóföldi napokat, hiszen így a legújabb ismereteket, a legkorszerűbb eszközöket egy helyen lehet megtekinteni és megkapni.

Az eseményt hivatalosan már az első mondatával megnyitottnak nevezte Orbán Viktor kormányfő. A továbbiakban beszédében kiemelte, hogy a Szántóföldi Napok főszervezője, a NAK tekinthető a gazdák hiteles képviseletének, és bátran támaszkodhatnak rá. Azt is megjegyezte, hogy a hazai mezőgazdaság rengeteget fejlődött, és most már a gazdálkodóknak nem a megmaradás a cél, hanem a fejlődés, a fejlesztés, a beruházás és a növekedés. Ebbéli törekvésüket a kormány a maga eszközeivel támogatja.