fbpx

Nemzetközi zöldség- és gyümölcsfogyasztást ösztönző konferencia lesz Budapesten

Írta: Szerkesztőség - 2013 szeptember 17.

 Ebben az évben Magyarország látja el a nemzetközi „5-a-day” Zöldség-gyümölcs Fogyasztásösztönző Szövetség elnöki tisztét.

 

 

Így a nemzetközi szervezet minden évben a világ más országában megtartott, idei 9. konferenciájának helyszíne idén Budapest lesz.

A tanácskozás előtti napon, szeptember 19-én pedig a nemzetközi szervezet belső ügyeit vitatják meg a konferenciára meghívott 26 ország képviselői.

Ehhez a fórumhoz szakmai programként kapcsolódik az OMÉK megtekintése is.

„Magyarország számára megtiszteltetést és elismerést jelent a mostani nemzetközi konferencia megrendezésének lehetősége, amelyre a Vidékfejlesztési Minisztérium támogatása teremtette meg a lehetőséget” – mondta a FruitVeB elnöke.

A tanácskozás programjának összeállításánál a nemzetközi érdeklődésre számot tartó témákon kívül nagy hangsúlyt helyeztek a szervezők a magyar projektek bemutatására.

Így többek között a résztvevők megismerkedhetnek a Magyarországon sikeres iskolagyümölcs-programmal, valamint az eddig megvalósult „5-a-day”- program magyar változatával, a „3×3” elnevezésű akcióval is.

Ez utóbbi arra kíván ösztönözni, hogy fogyasszon mindenki – lehetőség szerint – naponta háromszor háromféle zöldséget, gyümölcsöt.

Magyarországtól jövőre Argentína veszi át a „5-a-day” nemzetközi szervezet elnöki tisztét, míg 2014-ben Magyarország a „5-a-day” Zöldség-gyümölcs Fogyasztásösztönző Szövetség titkársági teendői látja el – mondta Mártonffy Béla.