fbpx

A Nitrogénművek Zrt. közleménye: alaptalanok a vádak Bige Lászlóék ellen

Írta: Szerkesztőség - 2021 október 13.

A sajtóban megjelent hírek szerint a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Főügyészség különösen jelentős vagyoni hátrányt okozó hűtlen kezelés és önálló intézkedésre jogosult személy által elkövetett vesztegetés elfogadásának bűntettével, továbbá hamis magánokirat felhasználásának vétségével vádolta meg Bige Lászlót és öt munkatársát.

Nitrogénművek Zrt.

A Nitrogénművek Zrt. álláspontja szerint a Bige László és a munkatársai ellen megfogalmazott ügyészségi megállapítások teljes mértékben alaptalanok, és minden jogi alapot nélkülöznek – írja a nagyvállalat közleménye. „A vállalatcsoport és valamennyi dolgozójának érdekében a Nitrogénművek Zrt. minden jogi eszközt felhasznál annak érdekében, hogy a társaságot, a munkatársakat és Bige Lászlót megvédje az őket érintő igazságtalan intézkedésekkel szemben, mely intézkedések nyilvánvaló mozgatórugója társaságunk elnökének és többségi tulajdonosának, Bige Lászlónak a megfélemlítése és jó hírnevének csorbítása.

Az eljárásnak a Nitrogénművek Zrt. működésére hátrányosan befolyásoló hatása nincs.  A társaság Igazgatósága és a menedzsment biztosítja a folyamatos termelést és értékesítést a jelenlegi európai energiakrízis közepette is. Egy olyan időszakban, amikor számos műtrágyatermelő kapacitást leállítottak. A Nitrogénművek Zrt. ezzel is bizonyítja prudens működését és a régió mezőgazdasága iránti elköteleződését.”