fbpx

Niubo kaszák és szárzúzók: csúcsminőség kisgazdaságoknak is

Írta: Agrárágazat.hu - Hirdetés - 2021 május 01.

Szőlészeti, kertészeti, erdészeti és kommunális munkákhoz kifejlesztett, magas minőségű és megfizethető árú eszközöket kínál a spanyol Niubo. Kaszáik és szárzúzóik a számos kihívást támasztó hazai körülmények közt is folyamatosan bizonyítanak.

 

Mezőgazdasági gépek Lakkos Kft.-től
Szántóföldi, kertészeti, erdészeti és kommunális gépek a Lakkos Kft.-től
(Fotó: Lakkos Kft.)

 

Az albertirsai központú Lakkos Kft. kizárólagos magyarországi forgalmazója a spanyol Niubo – ökogazdálkodáshoz is alkalmas – szántóföldi, kertészeti, erdészeti és kommunális gépeinek. A prémium kategóriát képviselő, ugyanakkor elérhető árú eszközök széles választékban állnak rendelkezésre a függőleges tengelyű kaszáktól a nagy kalapácsos szárzúzókig.

 

Niubo OVNI függőleges tengelyű kasza

Kisebb teljesítményű (25–40 LE-s) traktorokhoz ajánlott, ezért már a kisgazdaságok számára is ideális munkagép lehet a Niubo OVNI függőleges tengelyű kasza, amely 1000–1420 mm munkaszélességben érhető el. A mindössze 195–265 kg összsúllyal rendelkező modellek mozgatása meglehetősen könnyű, üzemeltetésük pedig 540-es TLT-fordulattal történik. A függőleges tengelyű kialakítás a fűnyírókhoz hasonló működési elvet biztosít, ám itt a finomabb vágásokhoz használt 2 darab kés helyett a gépet 2 darab lánccal is felszerelhetjük a hatékonyabb munkavégzés érdekében. A 8 mm vastagságú csúszótalpak igény szerint három különböző pozícióba állíthatók be.

 

Mezőgazdasági gépek Lakkos Kft.-től
1300–2500 mm munkaszélességben elérhető
vízszintes tengelyű padkakaszák (Fotó: Lakkos Kft.)

 

Niubo KING PLUS vízszintes tengelyű padkakaszák

Elsősorban közületek, önkormányzatok részére ajánlottak a padkakaszák, ahol gyakori feladatot jelent az útszélek és árkok gyommentesen tartása. Az 1300–2500 mm munkaszélességben elérhető (700–1150 kg tömegű) eszközök természetesen pozitív és negatív kitérésre egyaránt képesek (felfelé 90, lefelé 55 fokban), könnyen beállíthatók, így a meredekebb rézsűk tisztítására is alkalmasak. A traktor hárompontjára függesztett padkakaszák masszív, tartós anyagból gyártott kalapácsokkal és Y-késekkel garantálják a hosszú élettartamot. Az akár 4-5 cm vastag fásszárúakhoz is megfelelő KING PLUS modellek a traktor középvonalától 70 cm-re oldalirányba kitolhatók, ezzel segítik az eredményesebb munkavégzést.

 

Mezőgazdasági gépek Lakkos Kft.-től
Venyigefelszedő sorral is el vannak látva, de 6-7 cm átmérőjű ágakkal is megbirkózik
(Fotó: Lakkos Kft.)

 

Niubo PANTHER vízszintes tengelyű szárzúzók

Ez a technológia már 6-7 cm átmérőjű ágakkal is megbirkózik, és venyigefelszedő sorral is el vannak látva. A szőlészetekben és gyümölcsösökben nélkülözhetetlen eszközök 850–1800 mm munkaszélességben kaphatók, és a nagyobbak már megkívánják egy 70–80 LE-s traktor erejét. A vontatott kivitelű szárzúzók (modelltől függően) 8–20 darab kalapáccsal vannak felszerelve, és a működtetés itt is 540-es TLT-fordulattal történik. A PANTHER számára a köves, homokos, illetve nedvesebb talajok sem jelentenek akadályt. A biztonságos és hatékony munkavégzést a nagysebességű rotor, valamint a megerősített váz és hátsó ajtó garantálják.

 

Mezőgazdasági gépek Lakkos Kft.-től
Niubo Diamond, erdészeti zúzó

 

 

 

Forgalmazó:

Lakkos Kft.
2730 Albertirsa, Szentmártoni út 60.
Telefon: +36(53)386-854; +36-30-645-8461
Honlap: lakkos.hu

 

Elérhetőségek:

E-mail: [email protected]
Telefon: +36(53)386-854

 

Weboldalak:

www.lakkos.hu

www.niubogep.hu

www.bobruisk.hu

www.hattat.hu

www.trakik.hu