fbpx

Nobili

Írta: Szerkesztőség - 2012 július 03.

A Nobili név említésekor ma már mindenkinek a tradicionálisan jó minőségű, megbízható gépek jutnak eszébe. A Nobili gyár története 1945 – ig nyúlik vissza, amikor is a gépesítés még gyerekcipőben járt, ekkor Efrem Nobili elképzelései szerint kezdődött a gépgyártás az olaszországi Molinellában.

A gyár ma már a Rossi családi tulajdonban van, önállóan fejleszt és gyárt, a világ szinte minden országában jelen van akár saját nevén, vagy más mindenki által ismert gyártók nevén,  mint beszállító.

Mario Rossi az olasz gépgyártók szövetségének az elnöke.

Napjainkban a Nobili a szárzúzókon kívül permetezőket és különböző szállító – anyagmozgató eszközöket gyárt közel 100 alkalmazottat foglalkoztat és évi 4-6000 gépet gyárt.

Hazánkban több mint 50 éve jelen van. Korábban a kecskeméti Agroker Kft. forgalmazta jelentős sikerekkel.

 

A jelenlegi szárzúzó programja a következő családokból épül fel:

BNE Többcélú és erős szárzúzó, amely ideális olyan rétek, parkok és kertek és ültetvények karbantartására ahol vékony nyesedéket, szőlő-hajtásokat és füvek finomaprítását kell elvégezni.

Mérettartománya 120 cm-től 210 cm-ig terjed és illeszthető a traktor mellső vagy a hátsó három pont felfüggesztéshez.

Az erő átviteléhez szabadonfutó hajtásház áll rendelkezésre. Kései lehetnek Y illetve kanalas kések.

A modellekhez kérhető hidraulikus oldaleltolás is.

 

 

SDS család speciális szárzúzó a füves szőlőknek és gyümölcsösökhöz ajánljuk .

A BNE 150-180-210 SDS sorozat traktor hárompontos felfüggesztésére szerelt szárzúzó, amely lehetőséget ad, hogy a leaprított fű és a fű közt található vékonyabb ágdarabok nyesedékét ültetvény sorába terítsük el.

BNE SDS termékcsalád munkaszélessége 150-180-210 cm-es valamint igény szerint kérhető egyetlen spirállal ahol a gép a jobb oldalára, illetve kettős spirállal, ahol szimmetrikusan mindkét oldalra lehet teríteni.

A spirál sebessége a nyesedék mennyisége és a traktor sebesség függvényében hidraulikusan szabályozható.

 

Kései Y, vagy kalapácsos kivitelűek. Opcionálisan kapható független hidraulikus rendszerrel is.

BNU Többcélú és erős szárzúzó, amely ideális a gyümölcsösök, szőlők, szalma, répa és burgonya leveleket, articsóka, kukorica, ananász, fű, stb. zúzásához A BNU 125 – 140 – 160-195 cm típusú szárzúzói a traktor első és hátsó három pont felfüggesztésére is adaptálható.

A gép fel van szerelve beépített szabadonfutós hajtásházzal. Kérésre csúszótalppal, hengerrel önbeálló kerekekkel és terelőtoldatokkal lehet felszerelni.

Kérésre a BNU 160 és 195 modell felszerelhető hidraulikus oldaleltolás is. Munkaszélesség: 1220 – 1500 – 1580 – 1940 mm.

BNG Többcélú és erős mulcher ideális minden mezőgazdasági munka, mint például szalmarend, kukoricatarló, répa és burgonya levél, fű, stb. aprításához.

A BNG 230-320 modelleken alapban szabadonfutó hajtásházzal rendelkezik, kérhető lengő Y késekkel és kalapácsos késsel is. A gépeket opcionálisan fel lehet szerelni terelő lapátokkal, kivehető fém dobfenékkel, csúszó talppal és támkerekekkel is. Munkaszélesség: 2300 – 320 mm.

RMP Az RM-P 480 és 610 modellek ideálisak növényi maradék, kukorica, szalma és egyéb szármaradványok nagy teljesítményű zúzására.

Többcélú és erős mulchers ajánlott a nagy gazdaságok és vállalkozók részére.

A nagy méretű dupla spirálba Y késsel szerelt rotor biztosítja az egyenletes aprítást, így kevesebb az energiafelhasználás és hosszabb az élettartama.

Opcionálisan kérhető görgős kivehető fenékkel, csúszótalpakkal, támkerekekkel, hosszában.

Az RMP sorozat két összekapcsolt RM szárzúzót tartalmaz, egymás mellett elhelyezve közúti közlekedés a könnyebb szállíthatóság miatt hidraulikával össze lehet csukni közúti méretre.

Kétféle modell munkaszélességgel 4817 és 6077 mm.