Önnek fontos, hogy a legtöbbet hozza ki termőföldjéből?

Van egy javaslatunk: védekezzen a talajsavanyodás ellen!

Ha a megfelelő anyagot választja, gyors és egyszerű megoldás lesz a kezében. A betakarításig még van idő, de érdemes előre gondolnunk a mai talajállapotok ismeretében az egyik legfontosabbá váló műveletre, a meszezésre. A kivitelezéssel kapcsolatban három alapvető kérdés merül fel, melyek megválaszolásában szeretnénk hatékony segítséget nyújtani az alábbiakban.

Milyen anyagot használjunk?

Válasszunk olyan terméket, amely megmérettetett és bizonyított! Ilyen a TERRACALCO 95, amely egy új, innovatív, szemcsés szerkezetének és kezelhető hektáronkénti dózisának köszönhetően műtrágyaszóróval kijuttatható talajmeszező anyag, amely a talajban gyorsan fejti ki jótékony hatását. A savanyú talaj kémhatását a semleges irányba mozdítja el, javítja a talaj szerkezetét, vízháztartását, ezáltal a szélsőségekkel szemben – pl. aszály – ellenállóbbá teszi, és elősegíti a talajélet intenzifikálását.

A TERRACALCO 95 legfontosabb tulajdonságai a következők:• 100%-ban illeszkedik a jelenlegi műtrágyázási gépi technológiához;• röpítőtárcsás műtrágyaszóróval 1830 m szélességben, legyező alakban egyenletesen szórható;• gyors oldódása miatt gyors hatású anyag, amely időbeli rugalmasságot ad a meszezés kivitelezésére tavasszal és ősszel egyaránt, bizonyos feltételek mellett állományban is;• optimális dózisa (0,1-1 t/ha) lehetővé teszi a gyors kijuttatást kisebb kapacitású – függesztett – műtrágyaszóróval is;• kis dózisban kalciumtrágyázásra is használható;• 100%-ban illeszkedik a műtrágya-logisztikai gyakorlathoz, ömlesztve és big-bagben egyaránt szállítható;• nedvességtől védve hosszú ideig (zárható, bélelt big-bagben egy évig) eltartható.

  • Legfőbb előnyei összefoglalva: gyorsan és pontos adagolással, egyenletesen, időben rugalmasan, mérsékelt talajtaposással kijuttatható, szállítható és tárolható, hatását gyorsan kifejtő, koncentrált talajmeszező anyag.

Alkalmazásától mit várhatunk?

  • Gyors és egyszerű kijuttathatóságot, mintha műtrágyát szórnánk.
  • Gyors hatást – a meszezés és pH-emelkedés előnyei már a meszezést követő kultúrában érezhetőek.
  • Rendszeres ismételhetőséget – akár minden évben meszezhetünk, mivel egyszerűen kijuttatható anyagról, mérsékelt hektár dózisokról beszélünk.

Mikor alkalmazzuk?

Az időzítési lehetőségekhez nyújt segítséget a mellékelt, egyszerű ábra (1. ábra).

A TERRACALCO 95 a megnevezett idő intervallumokban bármikor használható! Gyors oldhatósága és hatása miatt ideális repce vetése előtti meszezéshez, amikor viszonylag rövid idő áll rendelkezésre a kijuttatásra. A TERRACALCO 95 termékkel ez többé nem probléma!

Milyen gépre van szükségünk?

A TERRACALCO 95 függesztett vagy vontatott röpítőtárcsás műtrágya szóróval 18-30 m szélességben, minimális porképződés mellett egyenletesen, egyszerűen kiszórható! Nincs szükség beruházásra, a meglévő géppark tökéletesen elég a használatához.

Röviden: a TERRACALCO 95 segítségével a hatékony meszezés könnyen kivitelezhető.

Carmeuse Hungária Kft.
Szigl Zoltán
+36-30-436-0577

http://www.carmeuse-agrarium.hu
http://www.talajmeszezes.hu

meszezés műtrágyaszóró talajsavanyodás technológia